Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

Części Nissana - iParts.pl

- - - - -

Pisk przy ruszaniu w trybie AUTO


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   bebzunnet

bebzunnet

    Już trochę się ogarnąłem

  • Użytkownik
  • 25 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Łańcuchów
  • Model:X-trail T-30 2.2. dCi 136KM
  • Nr rejestracyjny:LLE
  • Time Online: 8h 13m 30s

Napisano 15 styczeń 2016, 13:31

Witam

Pewnie na forum jest gdzieś podobny temat ale nie potrafię go odnaleźć więc proszę o małą podpowiedź czym spowodowane jest piszczenie/skrzypienie podczas ruszania (na śniegu), dodam że dochodzi z tylnych kół. Mechanik pewnie tego nie określi sam więc wolałbym się przygotować do wizyty i coś mu podpowiedzieć jak jest taka opcja. Podrzućcie jakieś propozycje co to może być. Półosie, reduktor, sprzęgło???

 


  • 0

#2 OFFLINE   danio1284

danio1284

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Płeć:
  • Skąd:śląsk
  • Model:x-trail t30
  • Nr rejestracyjny:sci
  • Time Online: 3h 47m 59s

Napisano 12 październik 2017, 17:20

tez mam to piszczenie i nie wiem skąd to się bierze. zawsze gdy uruchamia się naped przy Auto to na chwile piszczy i przestaje.

Może ktoś już tak miał i wie co z tym zrobić??


  • 0

#3 OFFLINE   carbomer

carbomer

    Konkretny gość

  • Użytkownik
  • 211 postów
  • Płeć:
  • Skąd:szubin
  • Kraj:POLAND
  • Model:x-trail 2.2 dci '05 elegance
  • Nr rejestracyjny:cna
  • Time Online: 7d 19h 10m 55s

Napisano 12 październik 2017, 20:35

Gdybam, może mało używacie napędu i poziom oleju jest za niski, i tarczki elektro sprzęgła "rdzewieją" i zanim się rozruszają to popłakują. Chociaż tam generalnie wszystko cały czas się mieli jeden komplet tarczek od kół a drugi od wału, chyba, że problem pojawia się tylko pod obciążeniem?
  • 0

#4 OFFLINE   fonir

fonir

    Wiem co i jak

  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Warszawa
  • Model:X trail T30 Elegance
  • Silnik:2.2 dci 2004r.
  • Nr rejestracyjny:BMN
  • Time Online: 1d 5h 34m

Napisano 17 październik 2017, 11:35

A olej w tylnym moście wymieniałeś kiedyś ?
Tam jest magnes w korku .
Jeśli jest masę opiłków to coś się dzieje w środku.
Ja bym najpierw zmienił olej .
Powinno go tam być -0,55 l.
U mnie weszło do korka wlewowego - 0,50L.

Użytkownik fonir edytował ten post 17 październik 2017, 11:35

  • 0