Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

Części Nissana - iParts.pl

- - - - -

Nie działa pilot centralnego zamka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   soczek72

soczek72

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Płeć:
  • Skąd:szczecin
  • Model:tiida
  • Silnik:1,6
  • Time Online: 2h 25m 15s

Napisano 06 sierpień 2017, 19:39

Witam,jestem tutaj nowy w zasadzie piszę imieniu teścia,bo on właśnie kupił Tiidę. Problem polega na tym,że przestał działać pilot do centralnego (oby dwa) Baterie wymienione na identyczne jak były CR 2016.Z kluczyka otwieram drzwi kierowcy,ze środka mogę zamknąć przyciskiem na drzwiach kierowcy całe auto,więc centralny jako taki działa . Piloty zupełnie nie reagują,problem wystąpił przed wymianą baterii;bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną,bo auto zamknąłem od środka z wyjątkiem bagażnika,więc de facto jest otwarte a stoi na niemieckich numerach pod blokiem.Może jakiś bezpiecznik,może programowanie kluczyka? nie wiem.Samochód odpala bez problemów więc to raczej nie immobiliser-po prostu nie działają oba piloty,które jeszcze wczoraj działały jak trzeba.Baterie teść wymienił profilaktycznie sądząc,że to przyczyna ale niestety.Dodam,że akumulator sprawny,kręci bez problemu i pozostała elektryka sprawna. Jakieś pomysły???


Użytkownik soczek72 edytował ten post 06 sierpień 2017, 20:46

  • 0

#2 OFFLINE   JacekJQ

JacekJQ

    Konkretny gość

  • Użytkownik
  • 215 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Kraków
  • Flaga:
  • Kraj:POLAND
  • Model:Nissan Tiida Acenta hatchback
  • Silnik:1.8
  • Nr rejestracyjny:KR
  • Time Online: 2d 2h 49m 15s

Napisano 07 sierpień 2017, 11:51

Witam,jestem tutaj nowy w zasadzie piszę imieniu teścia,bo on właśnie kupił Tiidę. Problem polega na tym,że przestał działać pilot do centralnego (oby dwa) Baterie wymienione na identyczne jak były CR 2016.Z kluczyka otwieram drzwi kierowcy,ze środka mogę zamknąć przyciskiem na drzwiach kierowcy całe auto,więc centralny jako taki działa . Piloty zupełnie nie reagują,problem wystąpił przed wymianą baterii;bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną,bo auto zamknąłem od środka z wyjątkiem bagażnika,więc de facto jest otwarte a stoi na niemieckich numerach pod blokiem.Może jakiś bezpiecznik,może programowanie kluczyka? nie wiem.Samochód odpala bez problemów więc to raczej nie immobiliser-po prostu nie działają oba piloty,które jeszcze wczoraj działały jak trzeba.Baterie teść wymienił profilaktycznie sądząc,że to przyczyna ale niestety.Dodam,że akumulator sprawny,kręci bez problemu i pozostała elektryka sprawna. Jakieś pomysły???

 

Miałem podobny przypadek 2 razy pod jednym z krakowskich hipermarketów. Postawiłem samochód, zamknąłem a po powrocie piloty "nie działały". Otworzyłem z kluczyka odjechałem z wyjącym alarmem i kilkanaście metrów dalej alarm udało się wyłączyć z pilota. Potem wszystko już działało normalnie. Kilka miesięcy później zostawiłem auto w tym samym miejscu i sytuacja się powtórzyła. Wychodzi na to, że na tym parkingu było coś co zakłócało sygnał radiowy pilota.

Spróbuj przejechać w inne miejsce i zobacz czy to pomogło.


Użytkownik JacekJQ edytował ten post 07 sierpień 2017, 11:52

  • 0

#3 OFFLINE   soczek72

soczek72

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Płeć:
  • Skąd:szczecin
  • Model:tiida
  • Silnik:1,6
  • Time Online: 2h 25m 15s

Napisano 07 sierpień 2017, 17:38

Miałem podobny przypadek 2 razy pod jednym z krakowskich hipermarketów. Postawiłem samochód, zamknąłem a po powrocie piloty "nie działały". Otworzyłem z kluczyka odjechałem z wyjącym alarmem i kilkanaście metrów dalej alarm udało się wyłączyć z pilota. Potem wszystko już działało normalnie. Kilka miesięcy później zostawiłem auto w tym samym miejscu i sytuacja się powtórzyła. Wychodzi na to, że na tym parkingu było coś co zakłócało sygnał radiowy pilota.

Spróbuj przejechać w inne miejsce i zobacz czy to pomogło.

Dzięki JacekJQ ,właśnie wróciłem z pracy i dowiedziałem się,że problem rozwiązany,wstępnie wiem tyle,że przyczyną była stacyjka.Jak pogadam z teściem to dam znać co i jak dla innych,gdyby im się to przytrafiło.Ale dziękuję za odpowiedź,to też w przyszłości będę miał na uwadze-pozdrawiam.


  • 0

#4 OFFLINE   JacekJQ

JacekJQ

    Konkretny gość

  • Użytkownik
  • 215 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Kraków
  • Flaga:
  • Kraj:POLAND
  • Model:Nissan Tiida Acenta hatchback
  • Silnik:1.8
  • Nr rejestracyjny:KR
  • Time Online: 2d 2h 49m 15s

Napisano 07 sierpień 2017, 22:13

Dzięki JacekJQ ,właśnie wróciłem z pracy i dowiedziałem się,że problem rozwiązany,wstępnie wiem tyle,że przyczyną była stacyjka.Jak pogadam z teściem to dam znać co i jak dla innych,gdyby im się to przytrafiło.Ale dziękuję za odpowiedź,to też w przyszłości będę miał na uwadze-pozdrawiam.

Napisz, napisz bardzo jestem ciekawy bo to być może to jest wytłumaczenie również mojego przypadku. :wave:


  • 0

#5 OFFLINE   soczek72

soczek72

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Płeć:
  • Skąd:szczecin
  • Model:tiida
  • Silnik:1,6
  • Time Online: 2h 25m 15s

Napisano 08 sierpień 2017, 20:01

Napisz, napisz bardzo jestem ciekawy bo to być może to jest wytłumaczenie również mojego przypadku. :wave:

Tak jak mówiłem problem był związany ze stacyjką,dokładnie nie wiem co dokładnie,bo informacje przekazała mi żona,która z teściem rozmawiała a wiadomo jak to kobieta :wave: . Facet rozebrał plastiki przy kierownicy i pogrzebał przy kablach od stacyjki (prawdopodobnie któryś nie łączył ) poskładał i tyle,naprawa trwała ze wszystkim 10 minut i nawet kasy nie chciał,bo stwierdził,że on tu nic nie zrobił.Zakładam więc,że był to jakiś banał,ale jak człowiek się nie zna,to nie wiadomo gdzie szukać,także problem rozwiązany,temat zamknięty .


  • 0

#6 OFFLINE   Sky

Sky

    no i zaje*iście

  • Użytkownik
  • 4644 postów
  • Płeć:
  • Skąd:gdzieś tam...
  • Flaga:
  • Kraj:POLAND
  • Model:najładniejszy :P
  • Silnik:za słaby
  • Time Online: 183d 6h 36m 26s

Napisano 09 sierpień 2017, 14:51

@soczek72 - daj namiary na takiego fachowca ;) To skarb! :D

Inny pewnie nawymyślałby - co to musiał zrobić , powymieniać i skasować suto dutków - niczym jak w "będzie pan zadowolony"

Uczciwych fachowców ze świecą szukać...A jak się znajdzie, to trzymać rekami i nogami ;)


  • 0

#7 OFFLINE   soczek72

soczek72

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Płeć:
  • Skąd:szczecin
  • Model:tiida
  • Silnik:1,6
  • Time Online: 2h 25m 15s

Napisano 15 sierpień 2017, 12:44

@soczek72 - daj namiary na takiego fachowca ;) To skarb! :D

Inny pewnie nawymyślałby - co to musiał zrobić , powymieniać i skasować suto dutków - niczym jak w "będzie pan zadowolony"

Uczciwych fachowców ze świecą szukać...A jak się znajdzie, to trzymać rekami i nogami ;)

Jasna sprawa,warsztat znajduje się w Szczecinie na ul Mieszka pierwszego na przeciwko Media Markt.Oto dokładny adres;

Adres: Mieszka I 21, 70-001 Szczecin
Telefon: 601 942 819

  • 1