Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

Części Nissana - iParts.pl

- - - - -

Pare bledow i cos nie tak z przyspieszeniem w Murano


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Sys

Sys

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Wroclaw
  • Flaga:
  • Model:Murano
  • Silnik:3.5 v6
  • Time Online: 4m 58s

Napisano 09 luty 2018, 17:05

Witam serdecznie. Posiadam od niedawna Murano 3.5 v6 usa wersje S 2004r. 130k mil.
Na start mam kilka bledow p0000/p0300/p0463.
P0463 to blad w czujniku A poziomu paliwa.
P0000 z tego co sie orientuje to nic
P0300 blad z zaplonem cylindrow, auto nierowno pracuje na postoju.
Lecz ciekawi oraz niepokoi mnie jedna rzecz, podczas przyspieszania tak jak by skrzynia biegow sie slizga ( moze to byc tylko moie odczucie, nie mam doswiadczenia ze skrzyniami cvt jedynie ze standardowymi skrzyniami automatycznymi ). Lecz jak na taki silnik to nie przyspiesza tak jak powinien, do tego od czasu do czasu przy dodaniu gazu startuje jak rakieta. Oraz przy szybszej jezdzie (130-160km/h) cieszko utrzymac dana predkosc.
Teraz pytanie: dana sytuacja moze byc spowodowana bledem p0300? Czy raczej skrzynia (dodam, ze poziom oleju oraz sam olej jest ok)? Pytam sie na zapas, autko jest juz zapisane w serwisie lecz tam nie naprawiaja skrzyn, nie wiem czy umawiac go do specow od cvt.
Z innej beczki co myslicie o instalacji lpg? Mechanicy kategorycznie odradzaja.
  • 0

#2 OFFLINE   qtrik

qtrik

    Już trochę się ogarnąłem

  • Użytkownik
  • 27 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Olsztyn
  • Flaga:
  • Model:z50
  • Silnik:3500
  • Time Online: 1d 15h 34m 51s

Napisano 09 luty 2018, 21:27

No, to ślizgnie to taki słaby objaw, nie powinno tego być. Co do gazu ja nie montowałem, też mi odradzano, chociaż są ludzie co jeżdżą lata z gazem bez problemów z tego co widziałem tu na forum. Samochód użytkuję sporadycznie i zazwyczaj w trasie więc, przy bardzo spokojnej jeździe tam pali dosyć znośnie jak na te gabaryty i ten silnik, więc nie planuję zakładać.


  • 0

#3 OFFLINE   perki

perki

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 23 postów
  • Płeć:
  • Skąd:rzeszów/warszawa
  • Model:murano
  • Silnik:3,5
  • Time Online: 16h 9m 42s

Napisano 11 luty 2018, 11:40

p0300 -wypadanie zapłonu na wielu cylindrach.Mam to samo u siebie ale narazie nic z tym robie bo tylko czasem nierówno popracuje na wolnych. Jeździ ok.

Moze cos z zaplonem,dolotem a może zawory?

Co do lpg to ja mam u siebie i jeżdze bezproblemowo. Najważniejsze to dobra instalacja i dobry gazownik który ja wystroji

Spalanie lpg to cos koło 12-13 na trasie(nie jeżdżę wolno).W miescie zależnie od miasta - wawa do 20, Rzeszow ok.17


  • 0

#4 OFFLINE   Sys

Sys

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Wroclaw
  • Flaga:
  • Model:Murano
  • Silnik:3.5 v6
  • Time Online: 4m 58s

Napisano 14 luty 2018, 08:43

Wlasnie auto jest u mechanika, wiec dam znac co z tego wyjdzie. A co sadzicie o tej skrzyni? Tez macie dziwne wrazenia z jazdy?
  • 0

#5 OFFLINE   Robts11

Robts11

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Płeć:
  • Skąd:Wrocław
  • Flaga:
  • Model:Z50
  • Silnik:3,5l
  • Time Online: 12h 27m 37s

Napisano 17 luty 2018, 21:32

Witam. Skrzynia u mnie też chodziła dziwnie, więc zdecydowałem się na wymianę oleju ns2 . Moje odczucie jest następujące brak uślizgu czyli przy delikatnym wciskaniu pedału gazu  ładnie przyśpiesza oraz brak delikatnych szarpnięć. Polecam na początku wymienić ten olej oraz wyzerować w skrzyni inspekcje olejową. Olej wymieniłem sam poszło przy wymianie dynamicznej 14 litrów.


  • 0