Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

- - - - -

[K11] Micra Vibe... brak podświetlenia deski rozdzielczej


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_walijczyk

Gość_walijczyk
  • Goście

Napisano 25 sierpień 2007, 18:03

Po walkach z uszczelką pod głowicą ...naprawiłem Micrę z 92r./K-10 ..nie minęło parę dni >kupił kolega
Ja kupiłem Micra Vibe z 1996r. 898cm 16V przebieg 110k mil/ full service K-11
chyba przed lifting. mam licznik normalny i nie ma obrotomierza
* starsza osoba jako secend owner,wymieniała wszystko co trzeba i zgodnie z parametrami
*wóz cacko pali mniej niż 5l/60mil=100km sam stestowałem od Manchester do mnie jest 150mil i jechałem 60-70mil /h po motoway M62/56
ale nie ma tego dobrego za duzo
Wczoraj wracając w nocy dostrzegłem ..brak podswietlenia tablicy zegarów ( żadna żarówka nie pali) Cała reszta jest ok!
-pierwsza mysl bezpieczniki > te z prawj str. pod deską/ i pod maską w silniku
wszystkie OK.
- radio fabryczne gra ( start po zał. stacyjki)

Co ciekawe pokrywa bezpieczników spod deski jest inaczej opisana (inaczej rozłozone bezpieczniki) moja ma symbol: 5F600
ten na ma symbol:5F700
http://www.nissanklu...wietlenie deski
Dołączona grafika

mierzyłem dzisiaj na wył./ i wł. aucie nap. wszedzie mam nap. poza
-1-y bezpiecznik z lewj strony w skrzynce > opisany <ST.Signal>
*na moim
dwa pierwsze pola z l.str. mam wolne
potem ST.Signal
Room Lamp
Stop lamp
-----(wolne)
*w tym na obrazku

ponieważ nie mam ks. , a link z odnosnikiem do niej nie działa mam pytanie:
-czy mozliwe zeby wszystkie lampki sie spaliły >. no chyba ,ze poł. szeregowe
- za co odpowiada ten (st.signal) i ze nie mam nap. na bezp. (przed wł./po włacz.)
  • 0

Reklama

#2 Gość_B12

Gość_B12
  • Goście

Napisano 25 sierpień 2007, 18:27

czy mozliwe zeby wszystkie lampki sie spaliły >. no chyba ,ze poł. szeregowe

Znając trochę użytkowników - możliwe. Nastąpywało to stopniowo. Nie chciało się wyjmować zegarów. Szeregowo na pewno nie są, to nie choinka. :P
  • 0

#3 Gość_walijczyk

Gość_walijczyk
  • Goście

Napisano 25 sierpień 2007, 18:57

no może ..ale babcia była szczególowa z byle problemem męczyła serwis
*ostatnio znalazłem w jej dokumentacji,którą odziedziczyłem rachunek na 340 funtów
z 2006r. ( w tym Vat+MOT=70funów )

pytanie x jeszcze:
Za co odpowiada ten (st.signal) i ze nie mam nap. na bezp. (przed wł./po włacz. zapłonu)??
lub
który/jak opisany bezpiecz. odpowiada za podswietlenie zegarów(patrz foto)

zabezpieczenie obwodu świateł pozycyjnych, oświetlenia tylnej tablicy i oświetlenia deski rozdzielczej....
Odłączyłem radio. Wsadziłem kolejny bezpiecznik 10A i jest ok. Na razie nie podłączałem radia. O dziwo radio działalo cały czas bz względu na to czy bezpiecznik był przepalony czy nie, dlatego nie wem czy to możliwe ze to wina radia. W kazdym bądzie po jego odłaczeniu jest ok. Zauważyłem jedną rzecz: masa radia była podłaczona do anteny, być może to powodowało jakieś zwarcia ???


- ale radio jest fabrycznie nowe od poczatku??!

p.s
Czyzby było jak w http://www.nissanklu...wietlenie deski

Spalił Ci się środkowy bezpiecznik 15A znajdujący się w skrzynce pod maską. Odpowiada on za zabezpieczenie obwodu świateł pozycyjnych, oświetlenia tylnej tablicy i oświetlenia deski rozdzielczej.

ale on u mnie jest Ok.i ma 15A
Dołączona grafika


Nic z tego nie ponimaju.
  • 0

#4 eX

eX

    Nissanmaniak

  • Użytkownicy
  • 460 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk Morena
  • Model:K11
  • Nr rejestracyjny:GD34XXH

Napisano 25 sierpień 2007, 20:12

masa w antenie to standard w micrach, chyba ze ktos bral mase z innego miejsca. ;)
  • 0

#5 Domiss

Domiss

    Nissanmaniak

  • Użytkownicy
  • 1140 postów
  • Skąd:Rybnik

Napisano 25 sierpień 2007, 22:31

Jeśli wszystkie bezpieczniki są OK, to weź śrubokręt krzyżakowy, wykręć te dwie śruby pod zegarami, zdejmij plastikową obudowę, włóż rękę za licznik i wykręć (przekręć pół obrotu i wyciągnij) którąkolwiek żarówkę jej podświetlenia. Podejrzewam, że po prostu babcia nie jeździła po zmroku i nawet nie zauważyła, że jej się jakieś żarówki popaliły...
  • 0

#6 Gość_walijczyk

Gość_walijczyk
  • Goście

Napisano 27 sierpień 2007, 20:40

Faktycznie miałeś rację
wszystkie lampki były spalone, wymieniłem świeca jak ......
*dzwoniłem do grandmather > faktycznie jezdziła tylko za dnia i nie zwracała na to uwagi
,ze nie pala się , zreszta za dnia słabo widać ze spalone
-patrzyłem masę do radia porowadzono osobnym kablem

p.s.
jak przyjade do PL kupię sobie ledy (swiecą dłuzej i lepiej.. i jest b. bajerancko)
  • 0