Forum Nissan Klub Polska: woda na sondzie lambda ???? bank 2 sensor 1 - Forum Nissan Klub Polska

Skocz do zawartości

Przeczytaj zanim napiszesz!!!

Przed napisaniem nowego tematu zapoznaj się z zawartością działu. Użyj lokalnej wyszukiwarki w celu upewnienia się, czy temat nie był już poruszany (link szukaj u góry strony). Nie powielamy tych samych tematów i postów wielokrotnie. Tematy, które będą dotyczyły problemów już wcześniej opisywanych będą poprostu zamykane, a następnie usuwane.

Zakładając nowy temat nadaj mu taki tytuł (używaj także opisu), żeby nikt nie miał wątpliwości o czym piszesz. Postaraj się zamieścić w nim jak najwięcej słów kluczowych opisujących Twój problem.

Nie umieszczaj w tytule tematu terminów zastępczych jak: "pomoc", "problem", "pilne", "nie wiem co robić" itp.;
Jeśli coś sprawia Ci trudność, skontaktuj się z moderatorem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

woda na sondzie lambda ???? bank 2 sensor 1 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kamil1111 

• nie bić jestem nowy
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 8
  • Rejestracja wto, 12 maj 09

Napisano 18 czerwiec 2009, 16:01

po wymianie sondy wyskoczył błąd po 0135 uszkodzenie w obwodzie grzania sondy Bank1 sensor 1(sonda nieoryginalna ale nowa golden lodge slp3100). Dzisiaj wymieniłem następną sondę Bank2 sensor1 ponieważ kiedy je sprawdzaliśmy jedna z nich dziwnie się zachowywała nie ta nowa komputer pokazywał mieszanka raz uboga raz bogata (nie dodając gazu trzy stały w miejscu z napięciem ok 0,27 do 0,28 a ta jedna skakała 0,47 do 0,54) wykręcając ją mechanik powiedział że była na niej woda, musiało jej tam trochę być bo zaraz zaczął dzwonić czy wody do chłodnicy dolewam. Wody w chłodnicy nie ruszałem od 3 lat i stoi na tym samym poziomie.*(maxi jak jest zimna to przy podjeżdżaniu pod górę zaczyna się dusić i strzelać przy kolektorze, jak się rozgrzeje to jeszcze jako tako jeździ ale czuć że ciężko się zbiera ogólnie muł )

Moje pytanie czy to normalne z tą wodą i czy ta bank 1 sensor 1 jest uszkodzona???

wcześniejsze błędy zniknęły po wymianie pierwszej sondy bank1 sensor1 - (błąd to P0171 - Układ zbyt ubogi (bank1) drugi P0174 - układ zbyt ubogi (bank 2) )
0

Ad Bot #1 User is online   Reklama Icon

• Nie bić jestem nowy
  • Grupa: Administratorzy

Status ostrzeżeń:

Warning level: 0%

0
  • +
  • -

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Patrol 260 

• jeżdżę bez trzymanki
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 127
  • Rejestracja sob, 18 cze 05

Napisano 24 czerwiec 2009, 12:24

Woda w wydechu zawsze będzie , tym bardziej jeżeli auto pokonuje małe odległości, ja na twoim miejscu przegonił bym auto po trasie z prętkością bliskiej maksymalnej i dopiero przystąpił do diagnostyki. Sondy często potrafią zwyczajnie się zastać, i potrzebują troche "ognia" ;)
0

Strona 1 z 1