Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

- - - - -

[K12] Nie odpala


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_sucre

Gość_sucre
  • Goście

Napisano 15 wrzesień 2009, 07:59

Witam wszystkich forumowiczów.Mam nastepujacy problem:kupilem nissana micre 1.4 z 2008r.Autko stało z odłączonym akumulatorem okolo 6tyg.Wczoraj kupilem nowy aku,podpiąłem wszystko i autko nie chce zapalic..wyglada to tak ze kreci z 2 sek i sam przestaje a czasem wogole nie kreci,swieca sie kontrolki i nic wiecej.Dodam ze gdy kupowałem samochod to odpalil bez problemu:( Czy jest możliwość ze rozregulowal sie komputer ewentualnie moze jest jakis problem z immobilajzerem..jeden z mechanikow twierdzi ze mozna zrobic jakis reset glowny samochodu??Prosilbym o wszystkie sugestie bo niemam pojecia co dalej robic.

Użytkownik sucre edytował ten post 15 wrzesień 2009, 08:00

  • 0

Reklama

#2 mig

mig

    Wiem co i jak

  • Użytkownicy
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Model:K12, N14, P11.144
  • Nr rejestracyjny:DW

Napisano 15 wrzesień 2009, 10:07

Witam wszystkich forumowiczów.Mam nastepujacy problem:kupilem nissana micre 1.4 z 2008r.Autko stało z odłączonym akumulatorem okolo 6tyg.Wczoraj kupilem nowy aku,podpiąłem wszystko i autko nie chce zapalic..wyglada to tak ze kreci z 2 sek i sam przestaje a czasem wogole nie kreci,swieca sie kontrolki i nic wiecej.Dodam ze gdy kupowałem samochod to odpalil bez problemu:( Czy jest możliwość ze rozregulowal sie komputer ewentualnie moze jest jakis problem z immobilajzerem..jeden z mechanikow twierdzi ze mozna zrobic jakis reset glowny samochodu??Prosilbym o wszystkie sugestie bo niemam pojecia co dalej robic.


Przede wszystkim gratuluję zakupu :)
W pierwszej kolejności sprawdziłbym akumulator. To że nowy nie oznacza, że jest sprawny. Potem styki. Przez 6 tygodni mogły zaśniedzieć. Moja micra też kręciła rozrusznikiem i nic więcej się nie działo. Winne były styki, na których spadek napięcia był taki, że iskry zapewne nawet nie było, tylko rozrusznik chwilę kręcił. Papier ścierny + WD40 i było po problemie.
Powodzenia :)
  • 0

#3 Gość_sucre

Gość_sucre
  • Goście

Napisano 15 wrzesień 2009, 17:17

To napewno nie wina akumulatora,wydaje mi sie ze to cos z immobilajzerem.Auto czasem kreci a czasem nie,nie jest tak ze rozrusznik kreci i nie odpala...czy jest mozliwosc ze komp sie rozregulowal lub cos podobnego??
  • 0

#4 Szmiglo

Szmiglo

    Nissanmaniak

  • Użytkownicy
  • 424 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łódź
  • Model:X-trail T30 Sport+ 2.0 QR20DE

Napisano 17 wrzesień 2009, 15:16

To napewno nie wina akumulatora,wydaje mi sie ze to cos z immobilajzerem.Auto czasem kreci a czasem nie,nie jest tak ze rozrusznik kreci i nie odpala...czy jest mozliwosc ze komp sie rozregulowal lub cos podobnego??


miałem coś podobnego po rozładowaniu całkowitym akumulatora (stała dwa miesiące) i ponownym jego naładowaniu. Problemem okazał się alarm. Moja micra ma tzw. tajemny przycisk :) przekręciłem konsolkę alarmu (tą w komorze silnika) na off i zadziałało.
  • 0