Witam. Prosiłbym o inf. gdzie znajduje się sonda lambda w nissanie sunny rocznik 91 GA14DS. Pod pokrywą silnika tak owa nie widnieje. Jeśli powtórzyłem temat to przepraszam, ale nie potrafiłem znaleźć inf. pozdrawiam
Strona 1 z 1
Sonda Lambda
Napisano 29 październik 2009, 18:49
no właśnie tam tego nie widze;/ Kśiążka WKŁ "Sam naprawiam" też opisuje miejsce sondy na kolektorze ale w moim silniku nie ma;/
ok już wiem, tam jest osłona przykręcona:) dzięki za pomoc
Tutaj jeszcze jedno pytanko, czy jest jakiś skuteczny sposób wyczyszczenia sondy.... Chodzi o to że nie mam zbytnio kasy na kupno nowej a coś obroty na luzie szwankują;/ Jak LPG ok tak na benzynie ciężko pozdrawiam
ok już wiem, tam jest osłona przykręcona:) dzięki za pomoc
Tutaj jeszcze jedno pytanko, czy jest jakiś skuteczny sposób wyczyszczenia sondy.... Chodzi o to że nie mam zbytnio kasy na kupno nowej a coś obroty na luzie szwankują;/ Jak LPG ok tak na benzynie ciężko pozdrawiam
Napisano 29 październik 2009, 22:08
witam!Jeśli nie masz u siebie sondy w kolektorze centralnie to twój gażnik nie jest sterowany przez nią i nie masz co jej szukać bo i tak jej nie znajdziesz!W DS-ie to nie wina sondy za falujace obroty, ale jak kolega napisał samego gaznika.Za falujace obroty na benzynie winna jest albo jakas nieszczelność samego gaznika, albo gdzies weżyk podciśnienia spadł, albo jesli masz mikser od gazu na gażniku to on zmniejsza doplyw powietrza co powoduje wzbogacenie nieszanki, co wiem po sobie bogata mieszanka=falujace obroty.Jesli chcesz ustawić mieszankę oczywiscie po sprawdzeniu szczelnosci i wezyków to musisz śróbkę od składu mieszanki wykrecić jakieś 1/4 obr.śróbka jest od tyłu gaznika na mały śrubokręt, dostarczysz tym wiecej powietrza.Ta operacja nie ma wpływu na gaz-ble!!!
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisano 30 październik 2009, 10:52
Ok, wielkie dzięki za pomoc. Jutro będe starał się z tym powalczyć i zdam relacje pozdrawiam:)
Ajednak był to mikser:) Teraz już jest wszystko ok, dzięki za pomoc
Użytkownik Grizzly20 dnia 29 październik 2009, 23:34 napisał
Ok, wielkie dzięki za pomoc. Jutro będe starał się z tym powalczyć i zdam relacje pozdrawiam:)
Ajednak był to mikser:) Teraz już jest wszystko ok, dzięki za pomoc
Strona 1 z 1