Skocz do zawartości

Forum Nissan Klub Polska używa plików cookie. Przeczytaj naszą Politykę prywtności, aby uzyskać więcej informacji.    Zgadzam się

ELM 327 jaki program ???


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 zazo

zazo

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznan
  • Model:Primera
  • Nr rejestracyjny:PZ

Napisano 06 luty 2011, 22:58

Witam was moi drodzy mam pytanko jakich używacie programów do diagnostyki ???
Ja mam nissana primerę P11 po lifcie rok 2001 benz. 1.8
Mi tylko chodzi program EasyObdII ver2.1.1 i to zresztą w tej tylko wersji a mam tez ver. 2.2 i 2.3 i te nie łącza się.
testowałem następujące programy i nic albo się łączą i nic albo wo gule nie widza elma327 a - EasyObdII ver2.1.1 działa zawsze.:

-ScanTool ver.1.13.

-PCMSCAN ver. 2.4.9

-wObd

-Proscan 5.0

-Digimoto 3.7

-obd2spy

-Vital Scan

-ScanMaster

Ma ktoś jakieś sugestie ??? :shifty:
  • 0

Reklama

#2 DINO

DINO

    Nissanmaniak

  • Moderator
  • 10110 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Koszalin
  • Model:ODYSSEY
  • Nr rejestracyjny:ZK

Napisano 06 luty 2011, 23:00

pcmscan działa
  • 0

#3 zazo

zazo

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznan
  • Model:Primera
  • Nr rejestracyjny:PZ

Napisano 06 luty 2011, 23:03

ale jaka masz wersje ???

bo mi pokazuje ze siec łączy i nic ! ale widzi elm 327

Użytkownik zazo edytował ten post 06 luty 2011, 23:03

  • 0

#4 DINO

DINO

    Nissanmaniak

  • Moderator
  • 10110 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Koszalin
  • Model:ODYSSEY
  • Nr rejestracyjny:ZK

Napisano 06 luty 2011, 23:13

2.1.1
  • 0

#5 tomek85_fcb

tomek85_fcb

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:DLN
  • Model:P11.144 1.8

Napisano 07 luty 2011, 08:17

Ja kupiłem ELM 327 ver.1.4 z końcówka USB.
EasyOBD u mnie działa w wersji 2.1.1, nowsze połączą się z ECU, ale przy próbie odczytu danych nastepuje rozłączenie.
Kombinowałem z ustawieniami w menedżerze urządzeń(szybkość transmisji) i PCMScan ruszył, podobnie jak ScanMaster.
Proponuje zmienić szybkość na 23xxxx bitów(nie pamietam dokladnie ile to teraz bylo).
Proscan też się łączy, ale przy pierwszej próbie program sprawdza sobie pliki .mil(obsługiwane sensory) i też rozłącza się po kilku minutach.
  • 0

#6 zazo

zazo

    Nie bić jestem nowy

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznan
  • Model:Primera
  • Nr rejestracyjny:PZ

Napisano 07 luty 2011, 11:43

w sobotę będę miał wolne to pokombinuje co jest nie tak.
a co do sprzętu to mam ELM327 v1.4a
  • 0

#7 walti

walti

    Debeściak

  • Użytkownicy
  • 202 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Tomaszów Maz.
  • Model:Micra 1.0

Napisano 09 luty 2011, 15:11

Zazo, moim zdaniem najlepszy do elma jest SCANMASTER, PCMSCAN i PROSCAN- w tym sofcie możesz sobie pokombinować z protokołami transmisji.
Spróbuj właśnie to zrobić plus zmniejsz prędkość przesyłu danych. Powinno pomóc.
Pozdrawiam.
  • 0

#8 adam88

adam88

    Już trochę się ogarnąłem

  • Użytkownicy
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Pruszków
  • Model:almera n16
  • Nr rejestracyjny:WPR

Napisano 09 maj 2012, 18:55

mam taki problem z ELM 327 v 1.4a posiadam alme 1,5 dci z 2003 roku.
a mianowicie podłaczam kabel do obd2 i do laptopa, kabel wykrywa, samochó odnajduje i się łączy ale nie odnajduje błedów w komputerze pomimo że sie pali check engine. do toyoty yaris podłaczałem i hula elegancko a w mojej almie nie chce odnaleźć.
ma ktos jakies rozwiązanie?? z innymi programami próbowałem i albo sie wogóle nie łączą z samochodem albo nie odnajdują błędów.
  • 0

#9 DINO

DINO

    Nissanmaniak

  • Moderator
  • 10110 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Koszalin
  • Model:ODYSSEY
  • Nr rejestracyjny:ZK

Napisano 09 maj 2012, 19:17

to łączysz sie czy nie?? jaki program używasz, bo jak na moje raczej ELMem się nie połączysz, ale moge się mylić Yaris był w benzynie czy też traktor??
  • 0

#10 adam88

adam88

    Już trochę się ogarnąłem

  • Użytkownicy
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Pruszków
  • Model:almera n16
  • Nr rejestracyjny:WPR

Napisano 18 maj 2012, 18:46

jeśli chodzi o alme to łącze się ale jak chce wyszukać błedów to nie znajduje mi błędów a dokładnie pisze że nie posiadam żadnych błędów pomimo że check engine sie pali programu uzywam do tego PCMScan.
a w yarisie 1.0 benzyna normalnie sie podłaczam i skanuje znajduje błedy i usuwa bledy.
generalnie poszukuje sposobu tylko i wyłacznie na usuwanie check engina nie potrzebuje znać jaki to kod błędu tylko usunac go.
generalnie sposób na zworke u mnie nie dziala jak i również kombinacja z pedalem gazu.
zworke podłączałem do skrajnych pinów po szerszej stronie jak wchodzi złącze diagnostyczne
  • 0