Zawór wysokiego ciśnienia P12 diesel 126 KM
#1 OFFLINE
Napisano 14 luty 2013, 13:48
#2 OFFLINE
Napisano 14 luty 2013, 21:20
#3 OFFLINE
Napisano 14 luty 2013, 22:11
#4 OFFLINE
Napisano 14 luty 2013, 23:29
Wysłane za pomocą Tapatalk 2.
Użytkownik lucek82 edytował ten post 14 luty 2013, 23:32
#5 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013, 07:26
#6 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013, 10:12
#7 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013, 17:47
#8 OFFLINE
Napisano 16 luty 2013, 14:51
Ty tego nie zrobiłeś. Pisząc P12 dizel - to nie wszystko. Czy to di, czy dci? W obu przypadkach są inne pompy.
#9 OFFLINE
Napisano 16 luty 2013, 20:48
#10 OFFLINE
Napisano 16 luty 2013, 22:41
Moje problemy z silnikiem skończyły się po wymianie listwy CR. Naprawy dokonałem w Lublinie w dobrym warsztacie. ASO zbyt drogi się ceni.
Czyli pokazało Ci błąd P1275 - czujnik ciśnienia paliwa na listwie. Lecz musisz wiedzieć, iż to jest ostatni element który pokarze przyrząd diagnostyczny. Jeśli już wcześniej któryś czujnik lub zawór niedomagał, to np. pompa dawała inne ciśnienie na listwe i wtedy pokazał się ten błąd. Sama listwa, jako odlew - to nie ma się w niej co popsuć.
U mnie wystarczyło wymienić tylko dwa oringi na zaworze SCV /koszt 2 zł/ i ponownie przeprowadzić adaptację zaworu na pompie i regulacja wydatku paliwa na wtryskach. Byli też tacy co wymienili zawór i np. adaptacja nie byla potrzebna - i na odwrót.
Czytałem również tutaj na forum, że ktoś miał poluzowane /od drgań silnika/ przewody-przewód doprowadzający paliwo do listwy. Przewody były troszkę odkręcone i ponownie mocno dokręcone. Niedomagania minęły.
Więc są osoby które od razu nie rzucały się tak w koszta.
#11 OFFLINE
Napisano 17 luty 2013, 11:58
#12 OFFLINE
Napisano 17 luty 2013, 12:07
Na Twoim miejscu, to bym podjechał do dobrego warsztatu Boscha i niech sprawdzą wszelkie parametry na dobrych przyrządach, a dopiero później bym się bawił w nowe części.
#13 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2013, 19:27
Witam problem rozwiązany otóż urwany był przewód od masy i przy szukaniu zaworów i pompy zobaczyłem że przewód przy skrzyni biegów ten przy prawym kole wisi sobie na kilku wiązkach . Dzięki za wszystkie sugestie temat uważam za zamknięty.
Użytkownik arulek edytował ten post 06 marzec 2013, 19:22
#14 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2013, 20:27
Dopiszę Twoje spostrzeżenia do pliku o ->braku mocy<-.
#15 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2013, 21:05

#16 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2015, 15:13
Czyli pokazało Ci błąd P1275 - czujnik ciśnienia paliwa na listwie. Lecz musisz wiedzieć, iż to jest ostatni element który pokarze przyrząd diagnostyczny. Jeśli już wcześniej któryś czujnik lub zawór niedomagał, to np. pompa dawała inne ciśnienie na listwe i wtedy pokazał się ten błąd. Sama listwa, jako odlew - to nie ma się w niej co popsuć.
U mnie wystarczyło wymienić tylko dwa oringi na zaworze SCV /koszt 2 zł/ i ponownie przeprowadzić adaptację zaworu na pompie i regulacja wydatku paliwa na wtryskach. Byli też tacy co wymienili zawór i np. adaptacja nie byla potrzebna - i na odwrót.
Czytałem również tutaj na forum, że ktoś miał poluzowane /od drgań silnika/ przewody-przewód doprowadzający paliwo do listwy. Przewody były troszkę odkręcone i ponownie mocno dokręcone. Niedomagania minęły.
#17 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2015, 15:13