Skocz do zawartości
wacpel

Moje Terrano II 2.7 tdi nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

wacpel

Witam.

Długo mnie nie było Terrano jeżdzę sporadycznie, teraz stał 2 tygodnie bez rozruchu i już nie odpalę ,rozrusznik kręci dobrze ale ani nie dygnie nic.Od czego mam zacząć bo nie bardzo wiem.

 

Pozdrawiam Wacpel.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

fikolek2

Spróbuj odpowietrzyć pewno paliwko zeszło z pompy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
wacpel

Dzięki a dokładniej jak to zrobić, jest jakiś odpowietrznik na pompie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
dzemik

podładuj akumulator , podpompuj paliwo pompką na filtrze paliwa ,,,, no i próbuj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Markiej

daj mu plaka powąchać :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
SNAKE4X4

jeśli paliwo się cofa, jak pisał @fikolek, to najłatwiejszym rozwiązaniem jest założenie zaworu kierunkowego na przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy wrtyskowej

 

43415078295849701812.jpg

Edytowane przez SNAKE4X4

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
sorbent

witam

mam podobny problem a pojawia się on zawsze jak moje terano postoi trochę dłużej, nawet przez noc. kręci ale po chwili aku pada i tyle nadmieniam że założyłem nowy jakieś 2 m-ce temu, zaworek założyłem ale przed filtrem myślałem że może swiece nie grzeją, sprawdziłem przekaźnik i działa. powoli pomysły mi się kończą. ale dzieje się tak tylko przy pierwszym odpaleniu bo potem pali od strzała

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
dzemik

Rozrusznik do regeneracji. Ma duże opory , Ściąga cały prąd z akumulatora, a nie daje odpowiednich obrotów .Przy dużych mrozach jeszcze swiece sporo ciągną...i nie odpali.

Edytowane przez dzemik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
rudyjarecki

witam

mam podobny problem a pojawia się on zawsze jak moje terano postoi trochę dłużej, nawet przez noc. kręci ale po chwili aku pada i tyle nadmieniam że założyłem nowy jakieś 2 m-ce temu, zaworek założyłem ale przed filtrem myślałem że może swiece nie grzeją, sprawdziłem przekaźnik i działa. powoli pomysły mi się kończą. ale dzieje się tak tylko przy pierwszym odpaleniu bo potem pali od strzała

Miałem praktycznie taki sam problem jak twój. Powodem okazała się maleńka dziurka jak po igle na przewodzie niedaleko zbiornika. Dla pewności wymieniłem obydwa przewody zasilający i powrotny i 2 lata spokój. Pali od pierwszego :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
ppater83

podładuj akumulator , podpompuj paliwo pompką na filtrze paliwa ,,,, no i próbuj

Witaj pompka jest na filtrze paliwa, czasem wystarczy 3 x podpompować i pali, a bywa, że trzeba pompować i jest tam tez nakrętka od odpowietrznika, trzymać pompkę wciśniętą odkręcamy odpowietrznik i go zakręcamy, tak klilka krotnie aż wypompujemy powietrze

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
hugh_h

Odpowietrznik mówisz ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Mariah

Jeśli układ poprowadzony jest w taki sposób, że powrót z wtrysków i pompy idzie bezpośrednio do zbiornika to wszystko się zgadza (choć w realu tego nie widziałem - wszystko jeszcze przede mną)

 

Wycinek z manuala dla silników nissan TD23,25,27,27T

 

3751ec0c6a4392f0med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
hugh_h

Nie kojarzę tej śrubki, nigdy z niej nie korzystałem.

Z kompletnie pustymi rurkami paliwowymi odpala bez problemu tylko po ręcznym napompowaniu do oporu na pompie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Mariah

U mnie jest nie ma tej śrubki, bo powrót przechodzi przez pompkę ręczną, a że zapowietrzony i tak odpala dobrze fakt. Można powiedzieć, że prawie od strzała.

A wracając do tematu jest 5 różnych układów połączeń zbiornik-filtr-pompa-wtryski-powrót i wydaje mi się, że w dwóch ta śrubka będzie występowała.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×