Skocz do zawartości
bebzunnet

Pisk przy ruszaniu w trybie AUTO

Rekomendowane odpowiedzi

bebzunnet

Witam

Pewnie na forum jest gdzieś podobny temat ale nie potrafię go odnaleźć więc proszę o małą podpowiedź czym spowodowane jest piszczenie/skrzypienie podczas ruszania (na śniegu), dodam że dochodzi z tylnych kół. Mechanik pewnie tego nie określi sam więc wolałbym się przygotować do wizyty i coś mu podpowiedzieć jak jest taka opcja. Podrzućcie jakieś propozycje co to może być. Półosie, reduktor, sprzęgło???

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
danio1284

tez mam to piszczenie i nie wiem skąd to się bierze. zawsze gdy uruchamia się naped przy Auto to na chwile piszczy i przestaje.

Może ktoś już tak miał i wie co z tym zrobić??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
carbomer

Gdybam, może mało używacie napędu i poziom oleju jest za niski, i tarczki elektro sprzęgła "rdzewieją" i zanim się rozruszają to popłakują. Chociaż tam generalnie wszystko cały czas się mieli jeden komplet tarczek od kół a drugi od wału, chyba, że problem pojawia się tylko pod obciążeniem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
fonir

A olej w tylnym moście wymieniałeś kiedyś ?

Tam jest magnes w korku .

Jeśli jest masę opiłków to coś się dzieje w środku.

Ja bym najpierw zmienił olej .

Powinno go tam być -0,55 l.

U mnie weszło do korka wlewowego - 0,50L.

Edytowane przez fonir

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×