Skocz do zawartości
soczek72

Nie działa pilot centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

soczek72

Witam,jestem tutaj nowy w zasadzie piszę imieniu teścia,bo on właśnie kupił Tiidę. Problem polega na tym,że przestał działać pilot do centralnego (oby dwa) Baterie wymienione na identyczne jak były CR 2016.Z kluczyka otwieram drzwi kierowcy,ze środka mogę zamknąć przyciskiem na drzwiach kierowcy całe auto,więc centralny jako taki działa . Piloty zupełnie nie reagują,problem wystąpił przed wymianą baterii;bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną,bo auto zamknąłem od środka z wyjątkiem bagażnika,więc de facto jest otwarte a stoi na niemieckich numerach pod blokiem.Może jakiś bezpiecznik,może programowanie kluczyka? nie wiem.Samochód odpala bez problemów więc to raczej nie immobiliser-po prostu nie działają oba piloty,które jeszcze wczoraj działały jak trzeba.Baterie teść wymienił profilaktycznie sądząc,że to przyczyna ale niestety.Dodam,że akumulator sprawny,kręci bez problemu i pozostała elektryka sprawna. Jakieś pomysły???

Edytowane przez soczek72

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
JacekJQ

Witam,jestem tutaj nowy w zasadzie piszę imieniu teścia,bo on właśnie kupił Tiidę. Problem polega na tym,że przestał działać pilot do centralnego (oby dwa) Baterie wymienione na identyczne jak były CR 2016.Z kluczyka otwieram drzwi kierowcy,ze środka mogę zamknąć przyciskiem na drzwiach kierowcy całe auto,więc centralny jako taki działa . Piloty zupełnie nie reagują,problem wystąpił przed wymianą baterii;bardzo proszę o podpowiedź co może być przyczyną,bo auto zamknąłem od środka z wyjątkiem bagażnika,więc de facto jest otwarte a stoi na niemieckich numerach pod blokiem.Może jakiś bezpiecznik,może programowanie kluczyka? nie wiem.Samochód odpala bez problemów więc to raczej nie immobiliser-po prostu nie działają oba piloty,które jeszcze wczoraj działały jak trzeba.Baterie teść wymienił profilaktycznie sądząc,że to przyczyna ale niestety.Dodam,że akumulator sprawny,kręci bez problemu i pozostała elektryka sprawna. Jakieś pomysły???

 

Miałem podobny przypadek 2 razy pod jednym z krakowskich hipermarketów. Postawiłem samochód, zamknąłem a po powrocie piloty "nie działały". Otworzyłem z kluczyka odjechałem z wyjącym alarmem i kilkanaście metrów dalej alarm udało się wyłączyć z pilota. Potem wszystko już działało normalnie. Kilka miesięcy później zostawiłem auto w tym samym miejscu i sytuacja się powtórzyła. Wychodzi na to, że na tym parkingu było coś co zakłócało sygnał radiowy pilota.

Spróbuj przejechać w inne miejsce i zobacz czy to pomogło.

Edytowane przez JacekJQ

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
soczek72

Miałem podobny przypadek 2 razy pod jednym z krakowskich hipermarketów. Postawiłem samochód, zamknąłem a po powrocie piloty "nie działały". Otworzyłem z kluczyka odjechałem z wyjącym alarmem i kilkanaście metrów dalej alarm udało się wyłączyć z pilota. Potem wszystko już działało normalnie. Kilka miesięcy później zostawiłem auto w tym samym miejscu i sytuacja się powtórzyła. Wychodzi na to, że na tym parkingu było coś co zakłócało sygnał radiowy pilota.

Spróbuj przejechać w inne miejsce i zobacz czy to pomogło.

Dzięki JacekJQ ,właśnie wróciłem z pracy i dowiedziałem się,że problem rozwiązany,wstępnie wiem tyle,że przyczyną była stacyjka.Jak pogadam z teściem to dam znać co i jak dla innych,gdyby im się to przytrafiło.Ale dziękuję za odpowiedź,to też w przyszłości będę miał na uwadze-pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
JacekJQ

Dzięki JacekJQ ,właśnie wróciłem z pracy i dowiedziałem się,że problem rozwiązany,wstępnie wiem tyle,że przyczyną była stacyjka.Jak pogadam z teściem to dam znać co i jak dla innych,gdyby im się to przytrafiło.Ale dziękuję za odpowiedź,to też w przyszłości będę miał na uwadze-pozdrawiam.

Napisz, napisz bardzo jestem ciekawy bo to być może to jest wytłumaczenie również mojego przypadku. :wave:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
soczek72

Napisz, napisz bardzo jestem ciekawy bo to być może to jest wytłumaczenie również mojego przypadku. :wave:

Tak jak mówiłem problem był związany ze stacyjką,dokładnie nie wiem co dokładnie,bo informacje przekazała mi żona,która z teściem rozmawiała a wiadomo jak to kobieta :wave: . Facet rozebrał plastiki przy kierownicy i pogrzebał przy kablach od stacyjki (prawdopodobnie któryś nie łączył ) poskładał i tyle,naprawa trwała ze wszystkim 10 minut i nawet kasy nie chciał,bo stwierdził,że on tu nic nie zrobił.Zakładam więc,że był to jakiś banał,ale jak człowiek się nie zna,to nie wiadomo gdzie szukać,także problem rozwiązany,temat zamknięty .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Skyller

@soczek72 - daj namiary na takiego fachowca ;) To skarb! :D

Inny pewnie nawymyślałby - co to musiał zrobić , powymieniać i skasować suto dutków - niczym jak w "będzie pan zadowolony"

Uczciwych fachowców ze świecą szukać...A jak się znajdzie, to trzymać rekami i nogami ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
soczek72

@soczek72 - daj namiary na takiego fachowca ;) To skarb! :D

Inny pewnie nawymyślałby - co to musiał zrobić , powymieniać i skasować suto dutków - niczym jak w "będzie pan zadowolony"

Uczciwych fachowców ze świecą szukać...A jak się znajdzie, to trzymać rekami i nogami ;)

Jasna sprawa,warsztat znajduje się w Szczecinie na ul Mieszka pierwszego na przeciwko Media Markt.Oto dokładny adres;

Adres: Mieszka I 21, 70-001 Szczecin
Telefon: 601 942 819
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×