Gość marekmarecki Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Wie ktoś jak wyregulować wysokość drzwi, bo troche mam opuszczone :?: I jedne drzwi zamykaja mi się lekko a drugie trzeba trochę mocniej ciapnąć - jest możliwość jakiejś regulacji :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dante79 Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Opuszczające sie drzwi to niestety jedna z podstawowych wad Nissanków u mnie jest to samo, ale szczerze mówiąc nie wiem czy jest jakas mozliwosc regulacji, sam chetnei to zrobie jesli sie da Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 ja tez mam taki problem ;] jak mi koles naprawiał auto mówił ze nowe tulejki (przynajmniej u mnie ) trzeba wytoczyc i by mi wstawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bert Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Witam.U mnie bardzo podobny problemik. Drzwi kierowcy troszke opadly, na szczescie jeszcze sie zamykaja normalnie. Drzwi tylne prawe zamykaja sie cacy, natomiast ich górna krawedz odstaje od bryly auta!Nie wiem, w jaki sposob i w jakich okolicznosciach sie to stalo...ale wyglada, po przyjrzeniu sie nieciekawie. Powstala wieksza odleglosc od dachu samochodu do drzwi. Uszczelka na szczescie jest na tyle szeroka,ze nic nie przecieka. Mial ktos podobna przypadlosc??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Czesc mialem u siebie to samo dzwi byly opuszczone i na nierownosciach pukaly.Odrecilem zawiasy i okazalo sie ze tulejki sa wyrobione zreszto swozen tez troszke byl wytarty wytoczylem nowe tulejki z mosiadzu a swoznie ze szpilek z mocowania glowicy (są twarde) poskladalem i po klopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Też miałem opadnięte. metoda jest prosta. Odkęcamy nadkole, luzujemy śruby mocujące górny zawias od strony nadkola, zostawiamy drzwi lekko uchylone, pod krawędz drzwi podstawiamy lewarek hydrauliczny owinięty szmatką i lekko podnosimy na nim drzwi. potem dokręcamy jedną ze śrub i opuszczamy lewarek. Klucz chyba dwunastka. Najlepiej oczkowa. jeżeli trafiliśmy to dokręcamy reszte, a jesli nie to korygujemy. efekt gwarantowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruce1807 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Niezła metoda z tym lewarkiem tylko lepiej luzować oba zawiasy żeby drugiego nie skasować jak ktoś przedobrzy z podnoszeniem Jeśli drzwi nie obcierają o próg/błotnik/słupek to wystarczy przesunąć ten zaczep na słupku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.