Gość jajo2003 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Witam Jestem od 3 miesięcy P12 i mamzamiar wymienić olej i filtry. Mam problem ze znalezieniem filtru paliwa. Proszę o wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Filtr paliwa znajduje się w baku i nie podlega okresowej wymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jajo2003 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki zainformację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 a gdzie jest filtr paliwa w wp12 1,9 dci 2003 rok ???? koles z warsztatu mowil mi ze jest pod maska ale gdzie bo ja tam nic nie widze a tez musialbyum wymienic???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Tak w głebi pod podszybiem za czarną blachą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 fajnie juz wiem gdzie a jak sie do niego dobrac filtr ktory kupie to bedzie wklad?? jak to odkrecic i wyciagnac ?? trzeba cos wymontowac po drodze?? czytalem tez o jakis pompkach paliwa ktorymi trzeba ten filtr uzupelnic po zalozeniu nowego?? jak sie do tego zabrac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Trzeba zdiąc osłone silnika oraz odsunąć rure powietrza tą od filtra następnie odkęcić dwie nakętki m6 (klucz 10) poodpinać przewody paliwowe, wyjąc blache oraz filtr paliwa nastepnie rozkręcić filtr wymienić wkład z uszczelkami (do filtra jest torx 30 jeżeli dobrze pamiętam), najlepiej przed złożeniem zalać filtr ropą, poskładać wszystko podpopować paliwo pompką ręczną (takie spore zgrubienie na przewodzie paliwowym) i odpalić samochód i niech pochodzi żeby się pozbyć powietrza bo zawsze gdzieś będzie po wymianie filtra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.