Gość marcinos29 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek8301 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? ... sonda lambda na 90% , żeby "to" zdiagnozować potrzeba komputera diagnostycznego - niekoniecznie w ASO... miałem takie objawy z almerą tino 1.8 i wtedy była to sonda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 możesz się w wpiąć z czarny kabel z miernikiem i patrzyć co pokazuje ,,,pewnie na wysokich się przywiesza i pokazuje ubogo 0.2 0.3V i Ecu zalewa garki ,,, ]regulamin mówi wyraźnie na temat tytułu tematu !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kargul Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 u mnie to była sonda... ale już śmiga aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? U mnie wypaliła się masa w tylnej lampie i przy włączonym kierunkowskazie szarpało autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 primo: filtr paliwa się wymienia, znajduje się pod tylną kanapą secundo: odepnij klemy aku, najlepiej na całą noc, u mnie auto nie ciągło, jeździło jakby na 3 garach, zrobiłem reset i się unormowało, z tym że u mnie tak zareagował na zmianę pb98 na słabieńką (jak się domyślam) pb95 z BP ;P jeśli nie pomoże to tak jak koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 U mnie wypaliła się masa w tylnej lampie i przy włączonym kierunkowskazie szarpało autem. miałem to samo w almerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinos29 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 miałem to samo w almerze. Sprawdzilem moja primere i faktycznie szarpie autem tylko jak mam wlaczony kierunkowskaz. jak mam sprawdzic ta mase ewentualnie wymienic? obawiam sie ze Angole sobie z tym nie poradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Sprawdzilem moja primere i faktycznie szarpie autem tylko jak mam wlaczony kierunkowskaz. jak mam sprawdzic ta mase ewentualnie wymienic? obawiam sie ze Angole sobie z tym nie poradza. Jak rozbierzesz lampę to w kostce będzie dokładnie widać ,który pin jest wypalony. Ja u siebie dołożyłem kawałek przewodu do wkładu lampy i przykręciłem do mocowania lampy ,tak,żeby był styk z masą auta. Na wszelki wypadek zrobiłem tak w 2 lampach. Pół godzinki i z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Evil-Jacob Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Widzę,że to stała choroba tego Nissanka mam aktualnie to samo,dziś umówiony jestem na wymiane filtra paliwa,bo w moim przypadku w pośpiechu zatankowałem na stacji rodem z lat PRLu....mam nadzieję,że to pomoże. Witam ponownie po jakimś czasie... Filtra nie wymieniałem,ze względu,że podczas drogi do warsztatu zobaczyłem świecącą się lekko kontrolkę od światła przeciwgłowego tylnego a wcześniej czytałem powyższe posty-zdiagnozowałem sobie ową usterkę w moim Nissanie. Tak też było,a raczej nie było masy w lewej tylnej lampie,w której robiła się tzw. "choinka". Metoda naprawy taka sama jak w postach wyżej i wuala... działa Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi