peceq Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Jeśli zadowoli Cię fotka z Notka to nie ma sprawy wyślę i podpowiem że są one jednakowe zarówno w QQ i Notku jedynie miejsce mocowania może być inne. Poproszę Edytowane 11 Lutego 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ciekawy jestem czy faktycznie wystarczy tylko podłączyć gniazdo do tego kabelka i będzie działające złącze USB do radia też czekam na rozwój tego wątku ;-) jeśli faktycznie okaże się, że jest zasilanie na tym kablu oraz z pamięci USB radio będzie odtwarzało muzykę to wypas! Znalazłem manuala serwisowego do radia, które chyba jest w moim QQ - (sprawdzę to wieczorem) w którym jest bardzo dużo informacji ale jakoś nie widzę tam w rozpisach kostek na radiu z tyłu gdzie ewentualnie powinno być gniazdo USB podpięte... link do manuala: http://elektrotanya.com/clarion_pn3000pa_ma_mb.pdf/download.html ps żeby manuala pobrać należy poczekać aż w miejscu o treści "This file is downloadable free of charge: ...processing..." processing zamieni się "get manual" i kliknąć na tym aby pobrać pełnego manuala w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Pokonałem wiatr i śnieżycę poszedłem do garażu, wykręciłem półkę i specjalnie dla Ciebie zrobiłem sesję zdjęciowa. Oto ona; Nie pamiętam czy w QQ jest taki sam schowek ale jeśli jest taki sam to wystarczy jedynie gniazdo wstawić w wycięty-zrobiony otwór, podpiąć wtyczkę z przewodem i o ile we wtyczce jest "życie" to gotowe a gniazdo oryginalne możesz zamówić tu; Zadzwoń pod numer 506982330, drugi numer 693152109 i e-mail cezar.n@onet.pl, adres Wygnanów 148, 21-306 Czemierniki, firma AUTO-NISSAN Częci Samochodowe Cezary Nieznajek. Facet rozbiera Nissany i jest bardzo kompetentny co do wiedzy o tych autach z podziałem na roczniki nawet. Zamówione części w rozsądnych cenach wysyła kurierem pod dowolny adres. (Nie za bardzo odpowiada na e-maile, nie ma czasu ich przeglądać, lepiej dzwonić) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMac Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Zmieniałem u siebie w J10 podłokietnik z tunelem na taki po lifcie i było w nim gniazdo AUX/USB tylko z odciętym przewodem, za jakiś czas wpadło mi w ręce radio z mp3 od Qashqaia, dorobiłem końcówke usb i wszystko śmiga bez problemu. Mam trochę materiałow i zdjęcie rozebranej wtyczki tej od strony schowka to postaram się zaraz wrzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki tester ale coś mi się wydaje że będzie lipa bo czy z usb czy bez to jest jedna wtyczka a ja myślałem że to połączenie dwóch będzie. Aktualnie w tym gnieździe z aux mam 3 przewody a tym wolnym też trzy, wydaje mi się że ta wolnostojąca wiązka to jednak do czegoś innego bo bez sensu byłoby przerzucać kable z jednej do drugiej. W serwisówce nie mogłem się doszukać do czego jest ona przeznaczona. BTW. Ile masz kabelków w tej wtyczce ze zdjęcia ? Zmieniałem u siebie w J10 podłokietnik z tunelem na taki po lifcie i było w nim gniazdo AUX/USB tylko z odciętym przewodem, za jakiś czas wpadło mi w ręce radio z mp3 od Qashqaia, dorobiłem końcówke usb i wszystko śmiga bez problemu. Mam trochę materiałow i zdjęcie rozebranej wtyczki tej od strony schowka to postaram się zaraz wrzucić jakie radio ? Edytowane 11 Lutego 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMac Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Nie pamiętam typu radia bo samochód w użyciu przez małżonkę fabryczne z mp3 bez zmieniarki zaraz sobie przypomnę ...radio Daewoo AGC-0071RF https://imageshack.com/i/poRL1yHbj https://imageshack.com/i/po1mPacbj https://imageshack.com/i/poYDiKm9j Nie moge wkleić zdjęc, ale powinny być widoczne na serwerze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) są dzieki, ale wychodzi na to że nie mam zielonego i białego wiec nie da rady :/ ale mimo wszystko jak ktoś ma taką kontrukcję to potwierdzcie proszę te kolory kabelkow. Edytowane 11 Lutego 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparow Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 zdjęcie przedstawia na jaki chce wymienić, zastanawiam się tylko jak to możliwie bezinwazyjnie podłączyć, najprościej pewnie tunelem do gniazdka zapalniczki, no chyba że są jakieś kable doprowadzone. Przypominam że w tej chwili posiadam tylko gniazdo minijack Absolutnie tego nie rób ponieważ spalisz urządzenie. Napięcie w zapalniczce 12 V a w USB jest 5 V. Lepiej kup przejściówkę zapalniczka/USB w której jest stabilizator napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Gniazdo USB w tym miejscu umiejscowić mógł tylko imbecyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Witam, Gniazdo USB w tym miejscu umiejscowić mógł tylko imbecyl. Dlaczego tak uważasz? W czym Ci przeszkadza takie umiejscowienie gniazda USB? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam, Dlaczego tak uważasz? W czym Ci przeszkadza takie umiejscowienie gniazda USB? Pozdrawiam. Można pendrive przez przypadek wylamac. Po otworzeniu pokrywy wetkniety w gniazdo pendrive przesłania 1/3 światła przestrzeni schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witam, Możesz zastosować taką przejściówkę: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6696980566 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam, Możesz zastosować taką przejściówkę: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6696980566 Pozdrawiam. Cześć, oczywiście, że można zastosować przejściówkę. Ale czy o funkcjonalności nie powinien pomyśleć projektant? - za taka cenę mam pamiętać, że sięgając po portfel w schowku mogę uszkodzić gniazdo. I pytanie z "innej beczki": czy kolega wymieniał lub wie jak wymienić żarówki świateł cofania? Mam na myśli żarówki w lampach zabudowanych na tylnej klapie (porażka). Instrukcja to przemilcza, manual mówi: 1 x śruba, 2 x kołki rozporowe, 16 x spinki tapicerki - jednym słowem demontaż tapicerki tylnej klapy. (jakby co mam fotki) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Kupiłem mały czytnik microsd i o dziwo działa z kartą 32GB Sandisk. NC czyta od razu i nie wywala błędów. http://allegro.pl/g4-czytnik-kart-micro-sdhc-sdxc-metalowy-na-usb-i6689326063.html Jako, że jest bardzo mały (karta wchodzi od przodu) nie ogranicze schowka i nie ma ryzyka uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suwalradom Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Odświeże temat. Ktoś coś wie jak podiac port USB w podłokietnik Quashqai j10? Radio jest z wbudowaną zmieniarką na 6 cd. Kable w podłokietniku to wtyk 3pin(czerwony-czarny-czrewony) z czego w dwoch jest zasilanie ale nie wiem czy 12v czy 5v bo sprawdzałem dioda. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez suwalradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Czy to jest napewno kabel od USB!? Zobacz zdjęcia w poście 28 Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam Czy w QQ 2103 wyposażonym w radio jak na zdjęciu, jest gniazdo USB/AUX? Jeśli tak to gdzie? Pytam bo jestem dopiero na etapie zakupu QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wielkie dzięki. Czyli jeśli podepnę tam przez usb czy mini jack z telefonem, to będę mógł odtwarzać z niego muzykę przez głośniki w samochodzie? Czy można również odtwarzać muzykę z telefonu, łącząc się przez BT z radiem jak na zdjęciu powyżej? Przepraszam za pewnie głupie dla Was pytania, ale to mój pierwszy kontakt z nissanem w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam Przez BT bez problemu przesyłasz z telefonu do radia a usb masz do podpięcia pendrive z utworami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem997 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 2.02.2018 o 16:05, agit11 napisał: Witam Przez BT bez problemu przesyłasz z telefonu do radia a usb masz do podpięcia pendrive z utworami Pozdrawiam Ciekawe jakim cudem przesyłać można przez BT muzyke? Po połączeniu BT działa mi tylko zestaw głośnomówiący, mam radio z 6 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ja z kolei u siebie mam w schowku gniazdo USB, ale nie ma na nim AUX, mimo ze na radiu mam taki przycisk... I lipa - nie da sie skozrzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) 51 minut temu, Belliash napisał: Ja z kolei u siebie mam w schowku gniazdo USB, ale nie ma na nim AUX, mimo ze na radiu mam taki przycisk... I lipa - nie da sie skozrzystac. Z czego nie da się skorzystać? W gniazdo USB wpinasz pendrive z plikami MP3. Po wciśnięciu przycisku AUX przełączasz radio na pendrive i słuchasz muzyki. AUX to wejście sygnału z urządzenia zewnętrznego. Nie musi to być gniazdo mini jack. Poza tym mała, ale ważna uwaga. Uzupełnijcie profile o rocznik samochodu. Łatwiej będzie zdiagnozować problemy Edytowane 8 Maja 2018 przez Author53 J.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 1 hour ago, Author53 said: AUX to wejście sygnału z urządzenia zewnętrznego. Dokladnie, albo odpalasz YT w smartfonie i masz TV z glosnikami samochodowymi :)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Witam, 10 godzin temu, przem997 napisał: Ciekawe jakim cudem przesyłać można przez BT muzyke? Po połączeniu BT działa mi tylko zestaw głośnomówiący, mam radio z 6 cd. W NC1 wystarczy po sparowaniu telefonu z radiem przełączyć radio na AUX BT i już. Takie to trudne? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi