kubalon Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Taka uroda radia nissana, chodzi jak trzeba i nagle dostaje głupawki, włącza się radio przy odpaleniu silnika i bez znaczenia czy zgasiliśmy czy nie przed wyłączeniam motorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 chyba masz coś z radiem, bo u mnie zaczyna tam gdzie kończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jak gram z pendriva to po odpaleniu gra pen jak radio to radio i tak ma być i tak jest, tylko jak wyłącze radio potem silnik i po jakimś czasie odpalę silnik to się zaraza włącza i to mnie wkurza a nie było tego, ostatnio zgłupło cudo techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 u mnie tez, jak skonczylo w polowie piosenki np. "Piaska" to po wlaczeniu następnego dnia dokańcza piosenke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jak wyłącze radio z przycisku, to nadal na wyświetlaczu jest nawigacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ale jak wyłączycie to nie włącza się automatycznie po odpaleniu silnika tylko wyświetla navi, a mi wyswietla navi i gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Nie wiem jak długo trzeba trzymać ten przycisk wylaczajacy ale kilka razy chciałem wylaczyc radio a był jego restat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Radio włącza się automatycznie ale na wyświetlaczu jest nawigacja a w podkładzie słychać radio. Oczywiście włączenie związane jest z pojawieniem się komunikatu od nawigacji i koniecznością jego potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 NC nie da się wyłączyć całkowicie po przekręceniu kluczyka. Można jedynie po dłuższym przytrzymaniu gałki pogłaśniania przejść w stan czuwania, jak gdyby, nie słychać radia nie ma navi a jest szary ekran z centralnie umieszczonym zegarem, godziną znaczy się. Może spróbować odłączyć akumulator, wówczas system powinien się zresetować, bo to że po odpaleniu navi się pokazuje normalnym nie jest powinno radio odpalać i grać, nawet jak uprzednio było wprowadzone w stan uśpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Uśpione powinno pozostać do czasu gdy sami włączymy i tak miałem, a teraz coś mu się pomerdało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Odłącz od napięcia, może się zresetuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Tak też zrobię a o wyniku poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Może ktoś poradzić?! Czy przy zmianie seryjnego radia z nawigacją ( radio z wyświetlaczem na kokpicie) na chińczyka będzie możliwość podglądania spalania na liczniku? Kusi mnie wymiana, bo to które wstawiłem do innego qq sprawuje się bardzo dobrze. W obecnej konfiguracji wszystkie dane wyświetlane są w radiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Chińczycy mają zamiennik ekranu , radio pozostaje , zamieniasz fabryczny ekran na dotykowy z dodatkowymi funkcjami . https://www.aliexpress.com/item/MTK3360-512Mb-faster-speed-WINCE-6-0-car-DVD-player-gps-for-nissan-Qashqai-2010-2011/32781439690.html?spm=2114.10010108.1000014.17.R6f4Pc&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=9d5bc1f2-7ce8-453c-ada6-56f65ef338bb&tpp=1 https://www.aliexpress.com/item/Roadrover-multi-function-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Bluetooth-Audio-Radio-Ipod-for-NISSAN-QASHQAI-2011/32692389515.html?spm=2114.10010108.1000014.8.OTm71s&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=f28d8ec6-d169-4992-9c48-6e4345bfcc59&tpp=1 https://www.aliexpress.com/item/Car-GPS-navigation-for-Nissan-QASHQAI-with-7-inch-digital-LCD-and-GPS-Bluetooth-A2dp-PIP/1579320474.html?spm=2114.10010108.1000014.10.BiwPEB&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=7584f43b-9c77-46f2-bc62-eafb5fd1eea2&tpp=1 Tylko za Chiny ludowe nie mam pojęcia czy wszystkie funkcje ze starego radia pozostają , a dochodzą nowe i np. dublują się czy coś w starym zostaje zablokowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) A cena kosmiczna!Poprzednie radio kupiłem za 100 parę dolców i sprawuje się świetnie. Teraz też takie chciałem założyć, zmienić górny panel na taki bez wyświetlacza i byłoby Ok. Zacząłem się jesdnak zastanawiać co z danymi z komputera. Nikt nie pomoże? Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Witaj, Pobierałem z tej strony masz linka bezpośredniego (http://uploaded.net/folder/3b6k5t). Pobierałem to chyba z tydzień bo pierdziele jakieś konta premium. Mapka podobno 2012/2013 rok także jak będzie działać to daj znać. Aha wszędzie pisali żeby kupić płyty Verbatima 8GB podobno tylko one działają na Nissana Niestety te mapy się nie wczytują Korzysta ktoś z tych map z tej aukcji: NISSAN QASHQAI MAPA EUROPY NAVIGACJA DVD Xanavi X7warto je zakupić? czy jest jakaś widoczna poprawa obszaru polski w mapach 2013/2014 Edytowane 9 Maja 2017 przez maniek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon226 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Może banalne pytanie,ale mam Nissan Connect i pytanie, do czego służy klawisz ten z trzema autkami??mam kamerę cofania,asystenta nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 to chyba traffic info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Może banalne pytanie,ale mam Nissan Connect i pytanie, do czego służy klawisz ten z trzema autkami??mam kamerę cofania,asystenta nie. To jest traffic informacja o ruchu drogowym. To u nas niestety nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 To jest traffic informacja o ruchu drogowym. To u nas niestety nie działa a tu Cię zaskoczę w dniu 1 Listopada to działało potem już nie stojąc w korku z nudów klikałem po navi wciskam traffic i oczom mym ukazały się informacje .... na drugi dzięn i po dzień dzisiejszy to już jest nieaktywne w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 a tu Cię zaskoczę w dniu 1 Listopada to działało potem już nie stojąc w korku z nudów klikałem po navi wciskam traffic i oczom mym ukazały się informacje .... na drugi dzięn i po dzień dzisiejszy to już jest nieaktywne w PL Chwilowa "Dobra zmiana" a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon226 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzięki chopy za odpowiedz,jeszcze rozgryzam ten system, ale już tu na forum znalazłem też fajny np.filmik jak wejść w tryb serwisowy tego ustrojstwa,fajna sprawa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) a tu Cię zaskoczę w dniu 1 Listopada to działało potem już nie stojąc w korku z nudów klikałem po navi wciskam traffic i oczom mym ukazały się informacje .... na drugi dzięn i po dzień dzisiejszy to już jest nieaktywne w PL W MINI miałem akcesoryjne radio JVC i jak miałem włączony TA (traffic annoucement) / TP (traffic programme) to nawet podczas słuchania muzyki z usb, przełączał mi na radio jak akurat któraś stacja nadawała komunikaty drogowe np radiowa 1. Tutaj potwierdzenie https://media2.pl/media/60041-Polskie-Radio-z-funkcja-EON.html W QQ i Pasku TA/TP mi raczej nie działa (albo muszę jeszcze raz sprawdzić), ale co ciekawe, jak wracałem Paskiem w sierpniu z motoGP w Austrii, to na nawigacji (seryjny VW RNS510) pokazywał mi natężenie ruchu i sugerował objazdy niczym google maps, więc jak sygnały są nadawane to je odbiera i przekazuje. Ciekawe kiedy w PL się doczekamy działania w 100% TA/TP i informacji o ruchu. A co do 1listopada... TP i TA w Polsce Tak się złożyło, że podział stacji na nadające i nienadające sygnału TP nie pokrywa się z podziałem na stacje nadające i nienadające informacje dla kierowców... Komunikat TP można odnaleźć przy niektórych częstotliwościach Radia Maryja, brakuje go za to na przykład w Radiu Katowice nadającym regularne programy dla zmotoryzowanych. Najbardziej rozwinięte RDS-owe informacje dla kierowców miał RMF FM w czasach rozszczepiania programu na regiony. Sygnał TA jest dziś w Polsce praktycznie niewykorzystywany. Jednymi z nielicznych stacji nadających poprawnie TA są Radio Merkury z Poznania i Radio Opole. Sygnał TA pojawia się też w RDS-ach RMF FM i Radia Zet, ale tylko przy specjalnych okazjach (np. 1 listopada). Edytowane 14 Listopada 2017 przez maniujr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon226 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Mam ochotę "nauczyć moje auto polskiego", czy ktoś korzystał z oferty panów z pomorza http://www.uczymyautapolskiego.pl/ ,chętnie bym skorzystał z ich pomocy , ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Mam ochotę "nauczyć moje auto polskiego", czy ktoś korzystał z oferty panów z pomorza http://www.uczymyautapolskiego.pl/ ,chętnie bym skorzystał z ich pomocy , ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Nie ma znaczenie jaka firma to robi. Soft jest ten sam. Znaczenie ma cena którą nie wszędzie można negocjować. Jak wklepiesz w GOOGLE "Uczymy nawigację mówić ...." to wyskoczy kilka firm świadczących usługę w całym kraju. Zabawa trwa ok. 30 minut. Aktualizacja przeprowadzana jest przez port karty SD a więc ten w którym masz kartę z mapą. Nawet na OLX są takie oferty. Edytowane 25 Listopada 2017 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi