-
Similar Content
-
By Svetr
Cześć,
Oddałem auto do mechanika z zacinającą się linką hamulca ręcznego. Do wymiany jest prawa i lewa tylko w hurtowniach typu intercars, iparts, etc. części brak. Czy wiecie moze o jakimś magicznym miejscu, gdzie można to dostać? W ASO nie ma ale Pan powiedział, że za 580 PLN można ściągnąć. Potrzebuje lewą i prawą czyli przeszło 1 tys. za zrobienie ręcznego.
Absurd...
-
By Zielon
Cześć. Ledwo w nocy uporałem się z systemem bezkluczykowym i auto na razie odpala. Nagle zadowolony wsiadam chce ruszyć, a auto ledwo jedzie. Słychać dźwięk zaciśniętych hamulcy, przednie na pewno, tył raczej tez. Poziom DOT jest nieco poniżej MAX. Nie ma opcji jechać, bo wrzucając dwójkę auto nagle hamuje, a lekko wciskając pedał hamulca gwałtownie staje. Czy to jakakolwiek głupia przyczyna grzebania przy czujnika stop? Czy tak miało być ? Po chwili podczas ruszania zapaliła mi się kontrolka ESP i kontroli trakcji. Zgaszenie auta nie pomogło, tylko w/w kontrolki zgasły ...
Teraz wciskając podczas postoju pedał hamulca znowu zapaliły się kontrolki.
Wciskając hamulec górski, cały czas mruga - DDS
EDIT:
po 5ciu godzinach wsiadam odpalam auto i mogę jechać, słychać że klocki delikatnie trzymają, ale opory nie czuć siedząc w aucie. Jedynie na zewnątrz auta słychać ze klocki lekko trzymają.
-
By piotr_urwentowicz
Witajcie, mam pytanie do posiadaczy N16 odnośnie mocowania tarcz hamulcowych. Otóż przymierzam się do wymiany tylnych tarcz, klocków. Dokonałem oględzin dotychczasowych tarcz i zauważyłem, że nie są one w żaden sposób przykręcone, a są jedynie dociskane podczas przykręcania koła. Czy w waszych samochodach jest podobnie?. Dodam, że nie mam żadnego bicia tarcz i innych objawów złego dokręcenia tarczy.
Poniżej załączam zdjęcie tylnej prawej tarczy hamulcowej.
-
By Qzynka Edyta
Cześć!
Podczas hamowania przy niewielkiej prędkości (40-50km/h) usłyszałem terkotanie pod maską i wyświetliły się kontrolki: ABS, 4WD, ESP i wykrzyknik w kółku. Kolejne zwalnianie i terkotanie się pojawiło znowu. Zatrzymanie, restart silnika, kontrolki nie zaświeciły się i przy pierwszym hamowaniu ok, ale po chwili to samo terkotanie i "choinka" zaświeciła się na nowo na desce. Wiem, że święta i auto ma nastrój świąteczny, ale taki prezent należy do kategorii niechcianych (jak kolejne skarpety). Jeszcze jeden restart i powtórka - zaraz po odpaleniu hamulce działają ok ale tylko raz. Przy zmianie pozycji napędu 2WD->4WD->lock nie świeci się nic (przy 4WD powinna świecić się zielona kontrolka pokazująca włączenie tej funkcji, podobnie z "lock"). Wnioskuję, że nie działa ABS i ESP a napęd mam tylko na przód. Jeszcze nie wybrałem się do mechanika, zrobię to po nowym roku. Poziom płynu hamulcowego jest ok. Miał kto co takiego? Wiecie co to?
-
By Jakub.S83
Zastanawiam się nad zmianą fabrycznych zacisków hamulcowych na zaciski Akebono z Infiniti.
Chciałbym takie zamontować do Murano Z51 2009r. 3,5 V6.
Czy Ktoś z Was rozważał może podobny swap i udało Mu się znaleźć jakieś informacje?
Zastanawiam się czy będą potrzebne adaptery do zacisków i jakie tarcze hamulcowe (średnica) podejdą do tego.
O felgi się nie martwię bo założone są 20ki.
-
Recommended Posts