as1970 Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 (edited) Problem pojawił się dziś, nie działają czujniki tylne, objaw taki że miga kontrolka na przycisku P i nie działają czujniki z przodu i z tyłu . Jak wyłączę w menu czujniki tył to przód działa. Lampy cofania działają. Ma ktoś pomysł co to może być ? Edited October 24, 2017 by as1970 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrance Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Co pokazuje komputer, obstawiam bledy na magistrali can.Sprawdź połączenia od tylnich czujników najlepiej kable od magistrali. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karminadel Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Mi dwa razy na gwarancji wymieniali buzzer (głośniczek). Efekt był podobny. Za drugim razem zanim padł, zamiast piszczeć - popierdziwał sobie. Miałeś pierdzenie zamiast pikania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
as1970 Posted October 25, 2017 Author Share Posted October 25, 2017 Temat ogarnięty , przyczyna :http://www.image.windowsmania.pl/?di=1RXZWizyta w Yama Toruń wymieniony od ręki 0,5h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Tzn że jak buzzer nie działa to wizualne wyświetlanie na centralnym ekranie też nie pokazuje odległości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karminadel Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Masz komunikat, że "fail", a na ekranie od nawigacji miga przekreślonaikona czujników - przynajmnije tak byłou mnie dwa razy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
as1970 Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Nie działa ci żaden czujnik , chyba że wyłączysz tył z poziomu menu to wtedy działa sam przód , nie działa auto parkowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daddycool Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Czy możecie wytłumaczyć - może pokazać na zdjęciach, gdzie dokładnie znajduje się brzęczyk czujnika cofania - jak nazywacie tutaj buzzer. As1970, czy widziałeś jak Ci wymieniali brzęczyk? Słyszałem, że z tyłu koło lewych tylnych świateł. Odchyliłem tapicerkę i przy lewych i prawych światłach i nie znalazłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keri2408 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Witam. W dniu 1.04.2019 o 11:49, Daddycool napisał: Czy możecie wytłumaczyć - może pokazać na zdjęciach, gdzie dokładnie znajduje się brzęczyk czujnika cofania - jak nazywacie tutaj buzzer. As1970, czy widziałeś jak Ci wymieniali brzęczyk? Słyszałem, że z tyłu koło lewych tylnych świateł. Odchyliłem tapicerkę i przy lewych i prawych światłach i nie znalazłem. Witam. U mnie przód działa lecz gdy cofam nic nie słychać. Błędu nie pokazuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Może po prostu zapomnieli podłączyć,albo przewód się rozłączył.A może buzer wysiadł.Zazwyczaj czujniki podłączone są pod lampę cofania,ale żeby się do tego dobrać trzeba zdejmować zderzak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Kolego, padły Ci czujniki czy buzzer? Czy masz kamery 360? Czy zerkniesz czy tajkk to wyglądało: ? Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts