Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Qashqai 2 2014 nie działają czujniki PDC tył

as1970
 Share

Recommended Posts

Problem pojawił się dziś, nie działają czujniki tylne, objaw taki że miga kontrolka na przycisku P i nie działają czujniki z przodu i z tyłu . Jak wyłączę w menu czujniki tył to przód działa. Lampy cofania działają. Ma ktoś pomysł co to może być ?

Edited by as1970

Co pokazuje komputer, obstawiam bledy na magistrali can.Sprawdź połączenia od tylnich czujników najlepiej kable od magistrali.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Mi dwa razy na gwarancji wymieniali buzzer (głośniczek). Efekt był podobny. Za drugim razem zanim padł, zamiast piszczeć - popierdziwał sobie. Miałeś pierdzenie zamiast pikania?

Tzn że jak buzzer nie działa to wizualne wyświetlanie na centralnym ekranie też nie pokazuje odległości? 

Masz komunikat, że "fail", a na ekranie od nawigacji miga przekreślonaikona czujników - przynajmnije tak byłou mnie dwa razy.

Nie działa ci żaden czujnik , chyba że wyłączysz tył z poziomu menu to wtedy działa sam przód , nie działa auto parkowanie

• 1 year later...

Czy możecie wytłumaczyć - może pokazać na zdjęciach, gdzie dokładnie znajduje się brzęczyk czujnika cofania - jak nazywacie tutaj buzzer. As1970, czy widziałeś jak Ci wymieniali brzęczyk?

Słyszałem, że z tyłu koło lewych tylnych świateł. Odchyliłem tapicerkę i przy lewych i prawych światłach i nie znalazłem.

• 1 year later...

Witam. 

W dniu 1.04.2019 o 11:49, Daddycool napisał:

Czy możecie wytłumaczyć - może pokazać na zdjęciach, gdzie dokładnie znajduje się brzęczyk czujnika cofania - jak nazywacie tutaj buzzer. As1970, czy widziałeś jak Ci wymieniali brzęczyk?

Słyszałem, że z tyłu koło lewych tylnych świateł. Odchyliłem tapicerkę i przy lewych i prawych światłach i nie znalazłem.

Witam. U mnie przód działa lecz gdy cofam nic nie słychać. Błędu nie pokazuje . 

Może po prostu zapomnieli podłączyć,albo przewód się rozłączył.A może buzer wysiadł.Zazwyczaj czujniki podłączone są pod lampę cofania,ale żeby się do tego dobrać trzeba zdejmować zderzak

• 4 months later...

Kolego, padły Ci czujniki czy buzzer?

Czy masz kamery 360?

Czy zerkniesz czy tajkk to wyglądało:

?

Dzieki