fonir Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Nigdy w żadnym samochodzie nie bawiłem się w zmiany wnętrza. W X-ie jakoś mnie wzięło. Mimo ,że jazda nim to jak na wozie drabiniastym to jakoś mi się to bardziej podoba niż w poprzednich bolidach . Może jakieś ciekawe propozycje macie ? Ostatnio z Chin Carbon mi dostarczyli... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karibox1 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) gościu ma potencjał...plus Edited November 7, 2017 by karibox1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Ano napociłem się przy tym ,bo to tylko na Y.Tube tak łatwo idzie. Dużo zakamarków..☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irith Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Efekt całkiem calkiem. A ten plastikowy element wokół sterowania szybami tez obklejałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 (edited) Nie w niedziele zdobyłem się na ten panel i obudowę mieszka. Jak dla mnie lepiej to wygląda niż ten kolor co był. Jeszcze wymieniłem tą kieszeń pod radiem . Góra to schowek a dół jest na dwa naboje-browar się mieści (x2szt.☺) Łatwo się to okleja tylko trochę cierpliwości trzeba. Ten dolny od mieszka to jakieś 15 min. z odtłuszczaniem. Edited November 7, 2017 by fonir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudson Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Spoko wyszło , aż nabrałem ochoty ale na jakieś aluminiowe folie Edited November 7, 2017 by chudson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Nie wiem jak u nas ale w Chinach jest taka masa kolorów oklein nawet moro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 zdecydowanie na plusz. Kiedyś sobie nawet wizualizacje na zmianę koloru tego panela robiłem a nawet szczotkowane aluminium kupiłem (okleine). Wykleiłem bratu civica a weny mi na Xa brakło i folia do dziś leży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irith Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Na alledrogo tych folii mnóstwo, koszt niewygórowany, a i zajęcie na zimowy wieczór będzie. Swoją drogą miałem kiedyś wizje oklejenia maski, lusterek, dachu i tylnej klapy w Xie. Ciekaw jestem jak taki dwukolorowy by się prezentował. Edited November 8, 2017 by Irith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 23, 2018 Author Share Posted January 23, 2018 Raził mnie też ten mdły kolor tych kokpitów od szyb.. Szybka robota . Lakier bazowy + bezbarwny + drobny papier do zmatowania (z mieszalni lakierów sprey) Oczywiście trzeba okleić porządnie to co się nie odkręca. Jedna sztuka na dzień pod koniec pracy. Oczywiście pod kolor samochodu. Kolejne zmiany. Ta szmata strasznie mnie drażniła i dennej jakości gwizdki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckycky Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Raził mnie też ten mdły kolor tych kokpitów od szyb.. Szybka robota . Lakier bazowy + bezbarwny + drobny papier do zmatowania (z mieszalni lakierów sprey) Oczywiście trzeba okleić porządnie to co się nie odkręca. Jedna sztuka na dzień pod koniec pracy. Oczywiście pod kolor samochodu. Kolejne zmiany. Ta szmata strasznie mnie drażniła i dennej jakości gwizdki . Fajnie wyszlo z tymi tweeterami!! Znosnie one graja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 24, 2018 Author Share Posted January 24, 2018 (edited) Oryginały (Panasronik !!) to totalne dno! Ale nie odłączałem. Wyprawadziłem od nich kabelki i podłączyłem te nowe.. Jak za 20-cia zł. to jestem zdziwiony. Soprany się pojawiły w budzie . Lepiej to wygląda i działa. Jak by wymienić jeszcze główne głośniki ... Coś z godzinkę mi to zajęło. Edited January 24, 2018 by fonir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karibox1 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 (edited) Te głośniki piezoelektryczne to badziwie jakich mało. W ogóle nikt kto się choć trochę zna nie użyje ich do samochodu. Mają 800 watów... To jest kopia pioneerów, które były fabrycznie tańsze niż nasze Panasoniki. Na Ukrainie popularne...wersja uwaga: "dicital" https://besplatka.ua/obyavlenie/pishchalkitvitery-pioneer-ts-t-120-avtomobilnye-n-o-3b33c9 Podoba mi się jak okleiłeś. Edited January 24, 2018 by karibox1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunder Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 U mnie za***iście grają ori głośniki, więc co Wy tam macie? Chyba że poprzedni właściciel zmieniał, to by mogło wiele tłumaczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 24, 2018 Author Share Posted January 24, 2018 No u mnie oryginały na 100%ąt i naprawdę nic nie warte . Te które zamontowałem ,a nie są wyższych lotów to istny szatan w porównaniu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckycky Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 U mnie za***iście grają ori głośniki, więc co Wy tam macie? Chyba że poprzedni właściciel zmieniał, to by mogło wiele tłumaczyć.U mnie z fabrycznego radia i ORYGINALNEJ CD tez gra bardzo spoko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunder Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Podoba mi się jak okleiłeś. Tylko bije w oczy to wgłębienie po "wlewce". Można było zaszpachlować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 24, 2018 Author Share Posted January 24, 2018 Tak to prawda ale jakoś to przeoczyłem ☺. Tak się zaoferowałem oklejaniem, wycinaniem ,że oślepłem ☺ Po zamontowaniu nie rzuca się w oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudson Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Z tą jakością głośników to może być uzależnione od wymagań. Jednemu gra dobrze a drugi chce więcej Ja tam melomanem nie jestem i dla mnie gra wystarczająco oryginalny zestaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 aż znowu mi się zachciało coś zrobić... myślę nad szczotkowanym alu - docelowo grafit lub czarny, ale na początek to bym sobie walnął czerwień tylko nie mogę namierzyć do kupna... Co do audio - każdy musi sobie dobrać do własnych potrzeb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 25, 2018 Author Share Posted January 25, 2018 U nich pełno tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysska Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Czerwień? Ostro idziesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartezm Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 tylko na chwilę - aby zobaczyć i potrenować naklejanie.... u mnie na miejscu tej otwieranej szufladki jest wyświetlacz od ukp z przyciskami.... nie wiem jak to rozwiązać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckycky Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 tylko na chwilę - aby zobaczyć i potrenować naklejanie.... u mnie na miejscu tej otwieranej szufladki jest wyświetlacz od ukp z przyciskami.... nie wiem jak to rozwiązać... Panel od ukp obklej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Pokaż jak to wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts