infans Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Witam, po wycięciu katalizatorów zaczął sobie wyskakiwać p420 tak co 500km, co podobno jest normalne. Auto jeździ w gazie, regularnie serwisowanym. Ostatnio były lekko ubogie mieszanki w wąskim przedziale obr. i wyskoczył p1288/1289, oczywiście od razu regulacja. Auto jeździ normalnie, powiedziałbym że bardzo przyjemnie. Gazownik wspomniał żeby przejrzeć być moze cewki. Świece są nowe. Natomiast znów wyskoczył p1288/1289 w komplecie z 420 po przejechaniu 150km od regulacji, czy to będzie "normalne" bez katalizatorów czy może sygnalizować jakąś awarię? Praca silnika nie uległa zmianie. Generalnie zastanawiam się nad ponownym montażem katalizatorów, tym bardziej, ze koledzy z forum zgłaszają spadek mocy po ich demontażu. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmati9 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 To dziwne bo wydawało mi się że po wywaleniu katow przybywało mocy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandinho Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Jakoś większość nie ma katów i każdy ma przyrosty pod warunkiem ogarnięcia prawidłowo wdechu + strojenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infans Posted November 11, 2017 Author Share Posted November 11, 2017 Ale pytanie nie dotyczyło katalizatorów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandinho Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 (edited) ... Edited November 11, 2017 by Rolandinho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Usuniecie katow przewarznie 5-8KM daje w przypadu DE/RevUp i do 12Nm. W silnikach HR przyrosty sa większe do 10KM. Błędy niesprawnego kata (p0420 i p0430) beda ale nie wplywaja one na prace silnika. A te drugie błędy co masz to zresetuj ecu po przez odpiecie akumulatora i posmigaj pare dni na samym paliwie pb98 i sprawdz czy nie będą się pojawiały... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infans Posted November 14, 2017 Author Share Posted November 14, 2017 Usuniecie katow przewarznie 5-8KM daje w przypadu DE/RevUp i do 12Nm. W silnikach HR przyrosty sa większe do 10KM. Błędy niesprawnego kata (p0420 i p0430) beda ale nie wplywaja one na prace silnika. A te drugie błędy co masz to zresetuj ecu po przez odpiecie akumulatora i posmigaj pare dni na samym paliwie pb98 i sprawdz czy nie będą się pojawiały... Panowie to wyjaśnijcie mi dlaczego dzieje się tak jak w tym temacie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/108929-350z-katalizatory/?do=findComment&comment=1188369 Kolega pokazał mi wykresy, faktycznie moc spadła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cytrus Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Każdy miał przyrosty po tych decatach... a teraz coś takiego może kwestia strojenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandinho Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Mam wrażenie, że kolega podmienił cześć i oczekiwał cudu, było jakieś strojenie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infans Posted November 16, 2017 Author Share Posted November 16, 2017 Mam wrażenie, że kolega podmienił cześć i oczekiwał cudu, było jakieś strojenie ? Podobno decaty dają te 8/12 km/Nm bez strojenia. Z innej beczki, czy po montażu decatów i usunięciu katów wzrasta spalanie? U mnie poszło o jakiś litr w górę, myślę że styl jazdy nie zmienił się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Spalanie nie powinno wzrosnąć chyba ze zmiana dźwięku zmotywowala by troche bardziej cisnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
infans Posted December 22, 2017 Author Share Posted December 22, 2017 Odświeżę - błędy się juz nie pojawiają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts