Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Usunięcie katalizatorów

dumik
 Share

Recommended Posts

Witam! Chce wywalić katy murano 3,5 z51 , czy ktoś już robił   to? (proszę nie pisać ze to nie zgodne z przepisami i inne....) wywala mi P0420 P0430 już i na benzynie  .... do wymiany katy , ale nie widzę sensu wywalać tyle kasy za nowe ..... auto i tak śmigą na LPG  ....

Czytałem ze w innych krajach są szpecy zmieniając z euro 4 na euro 2  soft i po problemie .... 

załóż sportowe, bo po wywaleniu może zgłaszać błąd nadal, tak miałem w Odysseyu wywaliłem i błąd, zamontowałem sportowe i jest gitt, wiele tańsze i spełniają swoja role

aa i warto sprawdzić co jest powodem bo może masz przelane auto i tak będzie 

• Upvote 1

Na olx było ogłoszenie dotyczące Twojego problemu. Facet usuwa wkład, montuje puste puszki do tego emulatory na sădy i po problemie. (ponoć). Koszt 1200pln.

Za ok 1400 zregenerujă Ci w AWG Polonez.

• Upvote 1

(ponoć). 

ponoć :D zrobiłem dokładnie tak samo i nei pomogło 

Najwidoczniej "ponoć" robi wielką różnice!!! A na poważnie to facet dawał gwarancję że check się nie zapali.

załóż sportowe, bo po wywaleniu może zgłaszać błąd nadal, tak miałem w Odysseyu wywaliłem i błąd, zamontowałem sportowe i jest gitt, wiele tańsze i spełniają swoja role

Gdzie  te sportowe szukać  ?

Pewnie przez ten gaz < co tak fajnie był zrobiony ....... Druga rzecz , nie wiem ile powinien palić ten silnik gazu, ostatnio w trasie ledwie jechałem do120 km maks , to mi spalił 14,8 l gazu.....

ja znalazłem na Ebay-u 

w Twoim przypadku powinien być mniejszy problem bo auto jest robione też na EU, a moja Ody tylko na USA i Kanadę, 

odnośnie spalania to wpływa na to wiele czynników między innymi zestaw jaki masz założony, styl jazdy itd. zawsze się znajdzie ktoś kto powie, ze za dużo :D ja tym się nei przejmuję bo jeszcze nigdy nie osiągnąłem tego co ludzie wypisują :D :D :D 

• Upvote 1

ja znalazłem na Ebay-u 

w Twoim przypadku powinien być mniejszy problem bo auto jest robione też na EU, a moja Ody tylko na USA i Kanadę, 

odnośnie spalania to wpływa na to wiele czynników między innymi zestaw jaki masz założony, styl jazdy itd. zawsze się znajdzie ktoś kto powie, ze za dużo :D ja tym się nei przejmuję bo jeszcze nigdy nie osiągnąłem tego co ludzie wypisują :D :D :D

Własnie, niektórzy mówią bzdury z tym spalaniem , nigdy nie miałem tego typu silnika , dla tego pytam ile pali .... te 15 litrów to ledwie dotykałem gazu , jechałem w nocy bez hamowania.... moim zdaniem to za duzo , miasto prawie bez korków 25-29litr. masakra.... i tez spokojna jazda.... coś kur... nie tak z tym gazem ..           

miasto faktycznie za dużo, tzreba się przyjrzeć i wyregulować lub coś zmienić, moja mieści sie w 20L

ale w trasie to raczej tak normalnie moja Ody pali około 14 przy jeździe do 130km/h

Jeżeli zdecydujesz się na montaż wkładów sportowych lub zwykłych to chętnie obejrzę relacje i przeczytam opis w jaki sposób połączyłeš wkład z żeliwną obudową.

jesteś pewien, ze tam jest żeliwo??

Pierwszy od strony chłodnicy na 99.9% to żeliwo. Jak obdzwaniałem firmy regenerujące katy mōwili mi to samo i niektōrzy z tego tytułu nie chcieli się podjąć naprawy.

to może zmiana kolektora na metalowy i odrazu katy 

w mojej ODY, jak chciałem zmienić kolektor na 3-1 i wywalić katy, to firmy zaproponowały to w cenie od 500zł do 2000zł :D jak wyjąłem katy to zastanawiałem się jak chcą tam włożyć taki kolektor jak wyjście jest jedno na KAT a reszta jest w głowicy :D 

Gadałem dziś z gościem (we Lwowie) chip tuning i inne rzeczy , robili coś takiego, zamiast katalizatorów strumienicy , soft na euro 2  i po problemie ....mam jakieś 100km , pewnie pojadę po świętach.... tylko jedno -granica, kolejki )))   

.... Z ciekawości, ile taka przyjemność?

Kolega o cenie nie rozmawiałem , powiedzial  zadzwonić po świętach....