kommodor Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Witam. Dopadł mnie problem z wyrobionymi tworzywami w cięgnach mechanizmu wycieraczek. Skutkuje to wypadaniem cięgien z sworzni kulkowych podczas np. usuwania większej ilości śniegu. Pytanie czy ktoś to próbował regenerować ? Stosował zamienne cięgło naprawcze jak np. te: http://allegro.pl/mechanizm-wycieraczek-ciegno-naprawcze-czesc-i7247836154.html Są gotowe cięgna na Allegro ale ceny z kosmosu ( 190 zł i 170 zł to trochę przesada) . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo32 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Jeśli gniazdo z tworzywa nie jest zbytnio wyrobione, można pokusić się o naprawę niskobudżetową. Wystarczy w osi obrotu całość (czyli gniazdo i jabłko), przewiercić cienkim wiertłem i założyć zawleczkę z podkładką - patent stary ale niezawodny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kommodor Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 Jeśli gniazdo z tworzywa nie jest zbytnio wyrobione, można pokusić się o naprawę niskobudżetową. Wystarczy w osi obrotu całość (czyli gniazdo i jabłko), przewiercić cienkim wiertłem i założyć zawleczkę z podkładką - patent stary ale niezawodny Jeżeli nie znajdę innego wyjścia to trzeba się będzie pomęczyć z wierceniem. Dziś znalazłem ciekawe blaszki do mechanizmu na chińskim Alli ... ale nie wiem czy to jest to dedykowane do konkretnego modelu auta czy uniwersalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo32 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Jeżeli nie znajdę innego wyjścia to trzeba się będzie pomęczyć z wierceniem ... To jest miękki metal (aluminium?) - wiertło idzie jak w masło. Twój wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.