Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

wymiana filtra kabinowego

fuchs7
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry, 

kupiłem od dealera używane 2 letnie auto, tuż po przeglądzie. 

Chciałbym sprawdzić czy filtr pyłkowy/kabinowy został wymieniony.

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie się znajduje i jak się do niego dostać? 

Wejdź na stronę filtrona, wyszukaj filtr dla auta, załączony jest tam pdf ze zdjęciami gdzie jest i jak się dobrać.

Filtr siedzi po lewej stronie pod schowkiem naprzeciw fotelu pasażera. Plastikowa pionowa klapka na wcisk

• Upvote 1

Polecam filtr z polifenolem, wlasciwosci ponoć lepsze od węglowych, a na pewno skuteczniejsze w neutralizacji zapachów.

• 3 weeks later...

Polecam filtr z polifenolem, wlasciwosci ponoć lepsze od węglowych, a na pewno skuteczniejsze w neutralizacji zapachów.

trzeba spróbować, piszą że lepsze na smog i alergeny..

Jak kogos rozsmiesze to sorki, ale moje pytanie jest takie : Jesli autko jest na gwarancji i np. chcialbym sobie sam wymienic filtr kabinowy to podczas przegladu gwarancyjnego moga sie do tego doczepic jesli bedzie inny niz oryginalny ? Albo np. wycieraczki ?  NIe wiem jak to do konca wyglada nigdy nie mialem autka ktore bylo na gwarancji ;/

Nie

Poza tym, co znaczy oryginalny?

Każda marka i produkt, jest w swoim sensie oryginalna

Nie

Poza tym, co znaczy oryginalny?

Każda marka i produkt, jest w swoim sensie oryginalna

Chodzi mi o takie jak daja w ASO , nie wiem jak nazwac te czesci ? OEM ?

Na stronie Filtron jest ten typ filtra, ale umiejscowienie dotyczy Dacii i Renault, a nie X-traila.

Dotyczy również xtraila. Jeżeli potrzebujesz instrukcji tej samej procedury wymiany, spróbuj na stronie Mann'a

• 1 month later...
  • 6 months later...
W dniu 19.04.2018 o 19:00, lucianin napisał:

Chodzi mi o takie jak daja w ASO , nie wiem jak nazwac te czesci ? OEM ?

Nie bój się ASO. To jest Twój samochód, a nie ASO. Możesz z nim zrobić co chcesz i włożyć każdą część od dowolnego producenta o ile jest homologowana do tego typu pojazdu. Nawet możesz dokonać dowolnej przeróbki i wtedy co najwyżej (o ile ASO udowodni, że awaria wynikła z Twojej przeróbki) możesz utracić gwarancję na ten element, a nie całe auto.  Poczytaj sobie Rozporządzenie Komisji UE nr 461/2010

• 7 months later...

Witam forumowiczów. Gdzie znajduje się filtr kabinowy i czy trzeba to wyciągnąć aby użyć środka do klimatyzacji klima fresch 

Edited by Kaki
Błąd

Co prawda to anglik,ale nie ważna tu jest kiera,a usadowienie filtra,wszędzie takie samo.Jeżeli nie jest to środek z wężykiem do rozprowadzenia pianki,tylko swobodnie rozpylony gaz ,to nie musisz.Jeżeli jest to pianka grzybobójcza to wtedy tak,bo musisz nanieść czynnik na parownik.