Bazyli120 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Witam serdecznie, Potrzebuję zdiagnozować czy dzieje się w moim samochodzie coś niepokojącego, otóż przy dodawaniu gazu słychać dźwięk tak jakby ocierał jakiś metal o metal. Dźwięk jest ciągły, po odpuszczeniu gazu przestaje obcierać. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stillG Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 W jakim zakresie obrotów jest ten dźwięk? U mnie od 1500 obrotów słychać jakby turbina pompowała do 2000 obrotów a po powyżej już przestaje. Może masz tak jak u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
equinoxe Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Jeżeli przy dodawaniu gazu w dolnym zakresie obrotów to stawiam na rozrząd, tj. łańcuch rozrządu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKa Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Na ciepłym/zimnym silniku czy zawsze? Miałem ostatnio przypadłość na zimnym, poluzowała się jakaś osłona termiczna czy coś w ten deseń, serwis załatwił sprawę przy okazji przeglądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.