Michał X-trail Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Witam Po wymianie oleju w tylnim moście ostatnio zauważyłem plamę oleju na betonie.Olejem uwalona jest lewa strona mostu i tu pytanie jak skomplikowana jest wymiana uszczelniacza na tej półosi która się poci olejem i czy to jest standardowy uszczelniacz do kupienia w sklepie moto czy tylko ASO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Chyba musisz go wyjąć i odczytać wymiary... albo szukać w EPC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq9mcs Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Podaj VIN na PW poszukam w katalogu Nissana. W katalogu konstrukcja wygląda tak. Półoś wciskana jest z simmeringiem ochraniającym przez kurzem o symbolach: 3975277A10 lub alternatywny 3975277A1A. Gniazdo półosi ma jeszcze simmering uszczelniający o symbolu 383424N500 (wymiary 38x55x8x13.7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał X-trail Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 Witam Dzięki wielkie za odpowiedź,w poniedziałek dopiero mam się umówić z mechanikiem.Po naprawie dam znać. Byłem kontrolnie sprawdzić poziom oleju w moście i okazało się po głębszych oględzinach że nie cieknie z półosi tylko wywala przewodem odpowietrzającym most.Olej był zalany aż do momentu przelewania otworem zalewowym,może macie jakieś sugestie czemu wywala olej? Witam Problem z wyciekającym olejem nie ustąpił,został wypięty z belki nad mostem wężyk gumowy z odpowietrzenia mostu i po obserwacji nie zauważyłem żeby z niego wywalało olej.Okazało się że olej teraz wywala odpowietrzeniem z przodu mostu tam gdzie jest wejście wału na tym rys.oznaczony wężyk nr 20,30.Wczoraj sprawdzałem stan oleju i po zlaniu tego co zostało wyszło ok 230ml. Co może powodować wywalanie oleju przez odpowietrznik?,przed wymianą oleju było sucho a po wymianie na Mobil 80w90 gl-5 taki jak jest zalecany zaczeły się problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek_1986 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Witam, czy tylny most -głowka jest szczelna? Pytam bo troche podtopiłem swojego X-a i glowka mostu byla pod wodą. Obawiam sie czy nie dostała sie do środka woda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.