jarek21 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 witam mam pytanko czy opony wchodzą w zakres gwarancji chodzi mi oto że w moim aucie od samego początku strasznie jest glośno byłem już dwa razy w serwisie pierwszy raz mnie zbyli powiedzieli że wszystko jest wporządku pojechałem jeszcze raz no i serwis stwierdził że jednak jest za głośno i że winne są opony niestety dobili mnie mówiąc opony nie podlegają gwarancji mam dopiero przejechane 1300 km i szlak mnie trafia autko nie tanie a hałas okropny sprawdzalem łożyska są dobre więc może ma ktoś jakieś pomysły na mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 witam mam pytanko czy opony wchodzą w zakres gwarancji chodzi mi oto że w moim aucie od samego początku strasznie jest glośno byłem już dwa razy w serwisie pierwszy raz mnie zbyli powiedzieli że wszystko jest wporządku pojechałem jeszcze raz no i serwis stwierdził że jednak jest za głośno i że winne są opony niestety dobili mnie mówiąc opony nie podlegają gwarancji mam dopiero przejechane 1300 km i szlak mnie trafia autko nie tanie a hałas okropny sprawdzalem łożyska są dobre więc może ma ktoś jakieś pomysły na mój problem Jedz na jazdę próbną takim samym i porównaj.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 A może powinieneś się cieszyć? Gwarancja, na samym początku, to nie przywilej tylko ograniczenie. Jeśli przyznali Ci rację, ipowiedzieli tylko, że opony nie podlegają gwarancji, to wróć do nich i powiedz, że Cię to bardzo cieszy, bo chętnie skorzystasz z rękojmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Tak z ciekawości. Jakiej marki są te opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 zgaduje ...Micheliny primacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Oj,Pvllo,Pavllo...miśki są właśnie cichutkie,załóż Continentale będziesz wiedział co to szum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 A może to subiektywne odczucie.. Qashqai nie jest ani dobrze wyciszony ani komfortowy :-) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 13 godzin temu, JACKO29 napisał: Oj,Pvllo,Pavllo...miśki są właśnie cichutkie,załóż Continentale będziesz wiedział co to szum. przecież miałem je (Micheliny) - tragedia...ASO wymieniło mi na Continetale...niebo a ziemia. Przy Michelinach przy 90km/h czułem się jak w samolocie startującym z pasa... Dużo jest negatywnych opinii o Michelinach odnośnie hałasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek21 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 witam opony są firmy dunlop sport max rt 225 45 r 19 tak się zastanawiam kolego stwierdził że wymienili mu opony i jest ciszej u mnie takiej opcji nie ma a wymieniać opony na inne za opłatą to nie dla mnie powiem szczerze mam dość tego auta a tak w ogóle co oznacza rękojmia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 On 8/19/2018 at 11:17 AM, jarek21 said: a tak w ogóle co oznacza rękojmia Bez urazy, ale nie ogarniam że ktoś może wydać 80-100 tysięcy+ na nowy samochód, a nie wiedzieć o podstawowych prawach mu przysługujących przy zakupie. Produkt(każdy!) musi być zgodny z przeznaczeniem, działać zgodnie z opisem i nie mieć żadnych wad fabrycznych. To co napisałem, chroni zarówno Polskie prawo jak i prawo Unii Europejskiej. W *DODATKU* do tego prawa, producent *może*(ale nie musi!) udzielić dodatkowej gwarancji - i z tej gwarancji może sobie wyłączyć nawet wszystko. Nissan może sobie napisać że gwarancji podlegają tylko gałki od radia, ale tylko dla wad zgłoszonych w drugi wtorek miesiąca - wolno im tak. Sprzedawca samochodu(dealer) teraz może nawet bardzo się mocno zasłonić,że Nissan nie udziela gwarancji na opony. No i spoko - nie musi. Tak jak Ci Jerzy pisał ponad miesiąc temu - trzeba było iść na rękojmię i skoro nawet mechanik z serwisu przyznał że coś jest za głośno, to mogłeś uderzać w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek21 Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi