Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

0pony

jarek21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanko czy opony wchodzą w zakres gwarancji chodzi mi oto że w moim aucie od samego początku strasznie jest glośno byłem już dwa razy w serwisie pierwszy raz mnie zbyli powiedzieli że wszystko jest wporządku pojechałem jeszcze raz no i serwis stwierdził że jednak jest za głośno i że winne są opony niestety dobili mnie mówiąc opony nie podlegają gwarancji mam dopiero przejechane 1300 km i szlak mnie trafia autko nie tanie a hałas okropny sprawdzalem łożyska są dobre więc może ma ktoś jakieś pomysły na mój problem 

witam mam pytanko czy opony wchodzą w zakres gwarancji chodzi mi oto że w moim aucie od samego początku strasznie jest glośno byłem już dwa razy w serwisie pierwszy raz mnie zbyli powiedzieli że wszystko jest wporządku pojechałem jeszcze raz no i serwis stwierdził że jednak jest za głośno i że winne są opony niestety dobili mnie mówiąc opony nie podlegają gwarancji mam dopiero przejechane 1300 km i szlak mnie trafia autko nie tanie a hałas okropny sprawdzalem łożyska są dobre więc może ma ktoś jakieś pomysły na mój problem 
Jedz na jazdę próbną takim samym i porównaj..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

A może powinieneś się cieszyć? Gwarancja, na samym początku, to nie przywilej tylko ograniczenie.  Jeśli przyznali Ci rację, ipowiedzieli tylko, że opony nie podlegają gwarancji, to wróć do nich i powiedz, że Cię to bardzo cieszy, bo chętnie skorzystasz z rękojmi.

• 2 tygodnie później...

Oj,Pvllo,Pavllo...miśki są właśnie cichutkie,załóż Continentale będziesz wiedział co to szum.

A może to subiektywne odczucie.. Qashqai nie jest ani dobrze wyciszony ani komfortowy :-)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

13 godzin temu, JACKO29 napisał:

Oj,Pvllo,Pavllo...miśki są właśnie cichutkie,załóż Continentale będziesz wiedział co to szum.

przecież miałem je (Micheliny) - tragedia...ASO wymieniło mi na Continetale...niebo a ziemia. Przy Michelinach przy 90km/h czułem się jak w samolocie startującym z pasa...

Dużo jest negatywnych opinii o Michelinach odnośnie hałasu...

• 4 tygodnie później...

witam opony są firmy dunlop sport max rt 225 45 r 19 tak się zastanawiam kolego stwierdził że wymienili mu opony i jest ciszej u mnie takiej opcji nie ma a wymieniać opony na inne za opłatą to nie dla mnie powiem szczerze mam dość tego auta a tak w ogóle co oznacza rękojmia 

On 8/19/2018 at 11:17 AM, jarek21 said:

a tak w ogóle co oznacza rękojmia 

Bez urazy, ale nie ogarniam że ktoś może wydać 80-100 tysięcy+ na nowy samochód, a nie wiedzieć o podstawowych prawach mu przysługujących przy zakupie.

Produkt(każdy!) musi być zgodny z przeznaczeniem, działać zgodnie z opisem i nie mieć żadnych wad fabrycznych. To co napisałem, chroni zarówno Polskie prawo jak i prawo Unii Europejskiej. W *DODATKU* do tego prawa, producent *może*(ale nie musi!) udzielić dodatkowej gwarancji - i z tej gwarancji może sobie wyłączyć nawet wszystko. Nissan może sobie napisać że gwarancji podlegają tylko gałki od radia, ale tylko dla wad zgłoszonych w drugi wtorek miesiąca - wolno im tak.

Sprzedawca samochodu(dealer) teraz może nawet bardzo się mocno zasłonić,że Nissan nie udziela gwarancji na opony. No i spoko - nie musi. Tak jak Ci Jerzy pisał ponad miesiąc temu - trzeba było iść na rękojmię i skoro nawet mechanik z serwisu przyznał że coś jest za głośno, to mogłeś uderzać w tym kierunku. 

• 2 tygodnie później...