mucka38 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam . Qashqai j10 1,5 dci 2007 rok. Zauważyłem że robiąc trasę, po chwilowym zgaszeniu auta odpala dobrze , trzyma obroty i moc , natomiast po ryszeniu gdzieś ok. trzeciego biegu , wpada w chwilowe drgawki , trzęsie minimalnie karoseria jak na gęsto umieszczonych pasach przed przejsciami. Tak jakbym jechał po drobnej kostce brukowej, nawet odgłos podobny .Trwa to chwilę po czym wraca wszystko do normy . Czy macie może jakieś sugestie? Zero zapalających się kontrolek, obroty też ok . , sam nie wiem co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam . Qashqai j10 1,5 dci 2007 rok. Zauważyłem że robiąc trasę, po chwilowym zgaszeniu auta odpala dobrze , trzyma obroty i moc , natomiast po ryszeniu gdzieś ok. trzeciego biegu , wpada w chwilowe drgawki , trzęsie minimalnie karoseria jak na gęsto umieszczonych pasach przed przejsciami. Tak jakbym jechał po drobnej kostce brukowej, nawet odgłos podobny .Trwa to chwilę po czym wraca wszystko do normy . Czy macie może jakieś sugestie? Zero zapalających się kontrolek, obroty też ok . , sam nie wiem co to może być. Dwumas do sprawdzenia Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jaką metoda będzie najbardziej wiarygodna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Nie znam takiej. Ogólnie trzesie buda na niskich obrotach, np daj na 5 bieg z prędkością z 50km/h. Czasem dodatkowo cos stuka a ucicha po wciśnięcie sprzęgła Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wciskałem sprzęgło, redukowałem bieg ...w zasadzie bez zmian . Dziwnych odgłosów też brak , może to początki bo dwa razy coś takiego mi się przytrafiło . Oczywiście zajmę się tym od razu , a może ktoś jeszcze miał podobny objaw lub wymieniał dwumase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 wrzuć bieg i popuszczaj delikatnie sprzęgło ,jesli bedziesz czuł drgania na pedale jak przy abs , to witaj sie z mechanikiem . Dwumasa zaczyna powoli się sypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wciskałem sprzęgło, redukowałem bieg ...w zasadzie bez zmian . Dziwnych odgłosów też brak , może to początki bo dwa razy coś takiego mi się przytrafiło . Oczywiście zajmę się tym od razu , a może ktoś jeszcze miał podobny objaw lub wymieniał dwumase? Dopóki nie zacznie Ci to tak dokuczac, ze bedzie zle sie jeździło to nic nie ruszaj. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Czy ktoś wymieniał już koło dwumasowe, i jaki jest w przybliżeniu koszt takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Czy ktoś wymieniał już koło dwumasowe, i jaki jest w przybliżeniu koszt takiej operacji? Ze 2.5 tys z robotą (oczywiście poza ASO) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Byłem dzisiaj u trzech mechaników, każdy z nich po obsłuchaniu i jeździe, wykluczył dwumase. W piątek jadę na kompa , może przyczyna tkwi w układzie zasilania ? Przytrafiło mi się to tylko dwa razy , przy upalne pogodzie, może faktucznie jakiś wtryst wariuje....sam nie wiem . A czy laliscie kiedyś jakiś specyfik do paliwa ? Nigdy tego nie robiłem , a jedną z dziesiejszych sugesti było właśnie dolanie czegoś, co ma przeczyscic układ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieKumaty Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zdania są podzielone , jednym może pomóc drugiemu zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Po diagnostyce komputerowej , jedyne co wyszło to nie do końca idealna praca EGR-u . Sugerowane przegonienie auta , a w razie dużych kłopotów, wymiana . Będę obserwował i jeździł, od tygodnia nic złego się nie dzieje. Czy EGR, jest możliwy do przeczyszzenia czy tylko wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Wczoraj znowu się to przytrafiło. Jedyne co zaobserwowałem to , że amplituda drgań jest proporcjonalna do szybkości. Im szybciej jadę tym drgania są mniejsze , a im wolniej to prawie jakbym jechał na kapciu. Przegub, połoś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Przeguby i polosie wyklucz bo czul byś to caly czas.. Skoro teraz się to stalo a wcześniej pewnie błędy mechanik wykasowal to jedz szybko na kompa i zobacz co teraz wyjdzie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Byłem u mechanika, w trakcie jego jazdy akurat zaistniało to zjawisko . Po przeglądzie zawieszenia i dołu auta , wyszło zuzyte łożysko półosie prawy przód, oraz jakieś tulejki. Jestem umówiony na wtorek , zobaczymy co będzie. Wyszła przy okazji inna sprawa , niestety jeszcze bardziej bolesna. Okazuje się że qaszlak po 11 latach istnienia , ma do wymiany tylne wahacze. Są tak przerdzewiałe że posiadają dziury i nadają się tylko do wymiany. Koszt jednego to ....1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Byłem u mechanika, w trakcie jego jazdy akurat zaistniało to zjawisko . Po przeglądzie zawieszenia i dołu auta , wyszło zuzyte łożysko półosie prawy przód, oraz jakieś tulejki. Jestem umówiony na wtorek , zobaczymy co będzie. Wyszła przy okazji inna sprawa , niestety jeszcze bardziej bolesna. Okazuje się że qaszlak po 11 latach istnienia , ma do wymiany tylne wahacze. Są tak przerdzewiałe że posiadają dziury i nadają się tylko do wymiany. Koszt jednego to ....1000 zł. A ja uważam, ze to nie wiele da. Pół os ma luz? Raz szarpie a raz nie..? Zapytaj mechanika czy bierze odpowiedzialność za to ze wymieni i przestanie telepac autem.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Bardzo pilna sprawa ! Czy dysponuje ktoś numerem katalogowym, wahacza tylnego. Chodzi mi o całą tą "puszkę" metalową, na której znajduje się sprężyna. Edytowane 3 Września 2018 przez mucka38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Powodem wibracji auta , było zużyte łożysko półosi. Co do wahaczy ,wymieniłem na nowe . Podeszły od reno Kadjara. Nissanowskie nie do zdobycia w Polsce. Serwis proponował mi ściągnięcie z Amsterdamu za bagatela 3500 od sztuki. Reno zakupiłem po 950 zł. , nissan jednak bardzo się ceni, choć tak naprawdę to nie wiem do końca za co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi