Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Teleskopowe podnoszenie maski.

KrisT
 Share

Recommended Posts

Panowie a jest możliwość aby zrobić to w Pathu? Męczy mnie już dzwiganie tej ciężkiej machy..

Może by i dało radę...trza by było oblukać jak i co.

Więc : " co i jak" oblukać ??:P

Zrób zdjęcia uchwytu-zawiasu maski,i po tej samej stronie  wewnętrznej strony komory silnika,żeby zobaczyć,czy jest gdzie doczepić siłowniki

A co tu lukać? wchodzisz na aliexpress, szukasz, zamawiasz, montujesz. Zamontowałem u siebie i sie ciesze :D

kurcze a ja zdjęcia porobiłem, tylko nie miałem czasu wysłać.... nie wiedziałem ze chinole robią to do patha.

dzięki za link , masz plusa. Powiedz jak z siłą tych siłowników? Klapa się sama podnosi jak np w passacie , czy trzeba wspomagać.

Bo z tego co słyszałem za silne siłowniki to tez nie dobrze, były przypadki iz ktoś "złamał" klapę.

pzdr.

Jest ok, podnosi się sama od pewnego momentu, wydaje mi się że sila jest jak najbardziej ok. klucz 10. tylko rób po stronie, żeby maska na paluszki nie spadła :D

11 godzin temu, KrisT napisał:

kurcze a ja zdjęcia porobiłem, tylko nie miałem czasu wysłać.... nie wiedziałem ze chinole robią to do patha.

dzięki za link , masz plusa. Powiedz jak z siłą tych siłowników? Klapa się sama podnosi jak np w passacie , czy trzeba wspomagać.

Bo z tego co słyszałem za silne siłowniki to tez nie dobrze, były przypadki iz ktoś "złamał" klapę.

pzdr.

I po kłopocie :D   Zdjęcia się wykasuje :D Siłowniki pod maskę to nie taka prosta sprawa.Dobierane są pod kątem wagi,kąta otwarcia i miejsca podparcia względem środka maski.Jest na to wzór.Jak dasz za mocne siłowniki (co robią niektórzy w Qashqaiu dając na przód zużyte tylne) Maska albo strzela w górę jakby dostawała kopa,albo ciśnie z całą siłą na zawiasy aż trzeszczy.Chinole mają to opanowane możesz brac....