cysiu Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Witam, Czy wie ktoś jak skutecznie wyłączyć autostart muzyki przesyłanej z telefonu z Androidem przez Bluetooth do NC ? Jest to trochę irytujące że wsiadam, telefon paruje się z samochodem a po chwili uruchamia się aplikacja z audiobookiem... ( i nie nie chce całkowicie wyłączać usługi przesyłania audio za każdym razem przed wejsciem ) Nie wiem czy to wina /zaleta NC (tutaj nie znalazłem żadnej opcji) czy Androida (tutaj bardziej się skłaniam do tego że jest problem - trochę stron w sieci jest na ten temat) Próbowałem już używać aplikacji Tasker aby przechwycić ten moment uruchamiania i go przerwać ale niestety bez powodzenia... Jakieś pomysły ? _ Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
joys Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Na moje to ustawienia audiobooka, może masz ustawione automatyczne uruchamianie po wykryciu urządzenia audio bluetooth. U mnie Spotify nie uruchomi się póki nie klikne play na wyświetlaczu. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzyk Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 A u mnie spoty raz się uruchamia sam a raz nie. Nie doszedłem do przyczyny. Chyba pozostaje włączyć radio przed wyłączeniem auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostek69 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Proponuję zablokować aplikację z audiobookami w autostarcie telefonu i żeby nie działała w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysiu Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 no niby jest opcja w odtwarzaczu: Zapobiegaj autoodtwarzaniu przy połączeniu bluetooth ale wygląda na to że jest to ignorowane kiedy aplikacja jest uruchomiona w tle. Musze popatrzeć na ten autostart i działanie w tle może to będzie dobry kierunek.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.