grzegorz35 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 witam mam pytanie czy ktoś miał podobny problem z automatyczną skrzynia biegów nissan qashqai 2008 rok, 2.0 dci . problem polega na tym że jak chce jechać ze stałą prędkością i popuszczam delikatnie gaz to najczęściej przy prędkości ok 70-80 km/h zaczyna strasznie szarpać silnikiem tak jakby nie potrafił zredukować sobie na mniejszy bieg. natomiast jak przełączę na zmianę biegów plus minus i sam dodaje biegi to się kompletnie nic nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz_Mielnik Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Nie wiem czy dalej się borykasz z problemem ... ja miałem (też 2.0 dci) problem taki, że po rozgrzaniu jadąc ze stałą prędkością potrafiła skrzynia samodzielnie zrzucić przełożenia w dół (mało przyjemne doznanie jadąc autostradą 120km/h) ... różne były pomysły i domysły. Ostatecznie mechanik zaproponował mi wymianę sterownika skrzyni (miał używkę sprawną) - operacja przyniosła zamierzony efekt i od ponad roku jest spokój, a skrzynia pracuje idealnie. Może to jest jakiś trop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.