lukas88despol Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Cześć wszystkim. To mój pierwszy post na forum. Niedawno kupiłem micrusa dziewczynie. Wszystko ładnie pięknie ale gdy zaczęły się upały to pojawił się problem. Gdy auto stoi w cieniu to Pali na dotyk, Gdy na słońcu to nie ma żadnej reakcji z strony rozrusznika (ponad 20 prób). Wyczytałem o awaryjnej kostce. Rozebrałem i biała kość wygląda ok. Immo nie świeci po przekręceniu kluczyka więc odrzucam tą opcję Aku naladowane. Alternator ładuje. Napiecia sprawdzone i są ok. Dlatego chciałem dołożyć przycisk do odpalania bo stacyjka kosztuje miliony monet. Mam już przekaźnik i przycisk. Moje pytanie kieruję do tych którzy juz zamontowali lub wiedzą. Które przewody w białej kostce muszę zewrzeć aby zasymulować pracę stacyjki w pozycji "start"? Po wyjęciu kostki i sprawdzeniu jej miernikiem na niebieskim jest +, a na pozostałych masa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas88despol Posted June 14, 2019 Author Share Posted June 14, 2019 Problem rozwiązany. Po przekręceniu stacyjki w pozycję gdy zapalają sie zegary należy zewrzeć biały i niebieski przewód. Wtedy auto odpala. Ja użyłem przekaźnika samochodowego 4120 (patrz zdjęcie) Niebieski przewód podłączamy do styku nr 30 Biały przewód do styku 87 Masa styk 85 Plus na styk 86 Pomiędzy 12v a styk 86 musimy wmo rowach prosty przycisk zwierający po naciśnięciu. Cała operacja jest prosta ale z uwagi na to że robisz to pierwszy raz to trzeba liczyć 1,5h Koszt przycisku i przekaźnikato razem około 15zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ja1012 Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Mogłeś zrobić jakiś lepszy przycisk, jak np w lambo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas88despol Posted October 3, 2019 Author Share Posted October 3, 2019 W dniu 1.10.2019 o 11:46, Ja1012 napisał: Mogłeś zrobić jakiś lepszy przycisk, jak np w lambo Nie wymagaj zbyt wiele :p jest czerwony, to juz daje +10 KM. Taki z lambo to tak samo jakby nitro wlozyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.