Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Almera tino zakup

Kondziu1981
 Share

Recommended Posts

Witam koledzy chciał bym kupić tino 1,8 na co zwrócić uwagę , i jak jest z tymi rozrzadami co ile wymiana i jaki koszt .jestem tu nowy prosze o wyrozumiałość jak cos nie tak napisalem 

Jedyna dobra rada dobrego zapytania to: nie kupuj.

I wygląda jak jakieś dełu, daj sobie spokój Kondzior , za chwile będziesz pisał, że silnik olej Ci bierze 

Stać Cię na coś lepszego .....;-)

No raczej. Jakość gorsza niż w Renault, ceny zakupu/części/eksploatacji jak w Nissanie.

No raczej...

W dodatku musisz udowodnić determinacją, że chcesz Nissana , a nie jakiś Kondzior nie wiadomo skąd chce wejść w te zacne grono ...udowodnij , że zasłużyłeś....

Edited by Kazik_R52

;) dobre .powiem tak potrzebuje rodzinne auto a almera podoba sie nam. ale az tak zeby kupic i naprawiac ciagle to nie ;) ,chyba po to sa takie fora ,dla tego zwracam sie do was koledzy o po moc jak z awaryjnoscia tego auta cży pisza glupoty ze az taki awaryjne auto, ale nie powiem ze napalilem sie an tino .jezdze suzuki i chce dalej japonczyka bo jest malo awaryjny .prosze o opinie tino .dodam ze chciałbym założyć gaz. I czy jak wymieniłbym rozrząd i dodawał trochę oleju to poza tym będę jeździł Czy ciągle po warsztatach się włóczył. I czy tym samochodem zraże się do Japończyków

Edited by Kondziu1981

54 minuty temu, buladag napisał:

To nie jest japończyk.

A co to? Nissan po japońska marka

Serio patrzysz na takie rzeczy jak znaczek w dzisiejszych czasach? Ta kapa to produkcja Hiszpania, projekt Wielka Brytania, podzespoły w sporej części Renault. 

Już bardziej Nissanowa jest na dziej dzisiejszy Dacia.

A widzisz , okazałeś się miękki ....

Pociesze Cię obiektywnie ciężko dziś coś polecić z czystym sumieniem ....

Jeśli chodzi o markę Nissan to na pewno.

Ja z małych aut używanych moge polecić Hondę CRV i toyote RAV4 z silnikami benzynowymi N/A. Jeśli nie trafimy na model zaniedbany, przegrzany, czy po cofce licznika o 150k km to dlugo będą służyć. 

Ja nie miałem z Tino żadnych problemów. Pisali niektórzy że bierze olej,  ale w moim był  stan od wymiany do wymiany. Prawdopodobnie jeździłbym do dzisiaj ale wymieniłem na Kaśkę bo już Tino było wiekowe (2005). Ruda też go nie chrumkała - a mieszkam na wyspie, gdzie jak przestaje padać to zaczyna lać.

Właśnie na niektórych wyspach nie brała oleju, były też wyspy co nie rdzewiała , na lądzie było znacznie gorzej