Robold Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być przyczyną tego, że nie mogę włączyć napędu 4wd ani 4lo. Podczas jazdy na 2wd na wyświetlaczu mam ikonkę napędów z czarnymi tylnymi kołami, gdy przełączam na 4wd ikonka znika a zapala się żółta kontrolka 4wd – napęd na przód nie włącza się. Sprawdziłem wszystkie kable pod autem, potraktowałem „kontakt spray” kostki czujników przy reduktorze, sprawdziłem ABS – nic to nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Pif Paf Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Miałem podobną awarię. Nie włączał się napęd 4x4, u Zaborowskiego w Warszawie naprawili chyba czujnik i kontrolka zaczęła się świecić. Powiedzieli , że napęd się włącza i pojechałem w góry. Tam okazało się, że kontrolka się świeci, ale napęd się nie włącza. Po powrocie reklamacja i nerwowy majster, uważał, że to niemożliwe. Po potwierdzeniu coś jeszcze naprawiali, ale nie pamietam co szczegółowo to było. Jakaś mechanika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
betepok Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Może to pomoże https://www.nissan-navara.net/27-questions-answers-d40-diesels/60097-4wd-warning-light-80-time.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.