spiderman98 0 Posted June 29, 2020 Witam jestem bardzo napalony na zakup maximy a35 wiem że to forum nie jest od tego tematu ale na prawdę przetrzepalem całe google i na temat tego auta nie ma prawię nic.Mam pytania odnośnie jak wygląda serwis tego samochodu? Czy muszę jechać do Nissana czy mogę to zrobić bez problemu w nieautoryzowanym serwisie? Jaki jest dostęp do części w Polsce? Jakie są koszty podstawowych części typu rozrząd ile kosztuje wymiana rozrządu? Jakieś opinie od posiadaczy? Czy da się włożyć tam gaz?Kod silnika z wikipedii jest taki sam jak w murano , 350z, czy te części z tych samochodów są kompatybilne? Z góry dziękuję i pozdrawiam! Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Kazik_R52 72 Posted January 4 trochę późno z odpowiedzią , ale generalnie auto jest proste w serwisowaniu, konstrukcja zbliżona do Murano (ta sama plyta podłogowa), silnik prawie identyczny, tylko napęd na 1 oś, więc jeszcze bardziej niezawodne... silnik Murano i Maxima to FWD W zależności od roku Maximy miały większą moc niż Murano, już nie pamietam ale miały inne wałki i chyba na dolocie i wylocie zmienne fazy, ale to tez różnie w latach było... część cześci powinna być kompatybilna , takie jak rozrusznik, alternator, łożyska, tarcze, klocki ale każdą część trzeba sprawdzać przed zakupem, najlepiej symbole na stronach w USA, bo w polskiej sieci dilerskiej nie musi to być skatalogowane.. może się okazać że stabilizator pasuje, ale już coś tam nie.... Share this post Link to post Share on other sites