drds 25 Posted October 4, 2020 Jeżeli macie na pokładzie swoich autek cos takiego, to podzielcie się informacjami o działaniu, modelu, gdzie montowane, za ile? Zastanawiam się nad takim dodatkiem, ale czy zmieści się tam pod pokrywą taki gruby siłownik? I jeszcze drugie - mam wyciszoną klapę przez co jest dużo cięższa niż normalnie. Zmieniałem specjalnie do niej sprężyny gazowe, bo unosiła się na 30 cm. Share this post Link to post Share on other sites
JACKO29 765 Posted October 4, 2020 Drds,kupisz taki zestaw,są dostępne w cenach od 1400,do 2800.Siłowniki mieszczą się bez problemu,co do wyciszenia i ciężkości,to w module siłowników jest chyba regulacja docisku.Widziałem to zamontowane i fajnie działało. Share this post Link to post Share on other sites
drds 25 Posted October 4, 2020 2 godziny temu, JACKO29 napisał: Drds,kupisz taki zestaw,są dostępne w cenach od 1400,do 2800.Siłowniki mieszczą się bez problemu,co do wyciszenia i ciężkości,to w module siłowników jest chyba regulacja docisku.Widziałem to zamontowane i fajnie działało. Chciałbym, żeby ktoś kto tego używa dał jakiś warty zachodu namiar i referencje - tak na ślepo to jest trochę ryzyka , zwłaszcza jak montują na drugim końcu Polski. Ciężko z ew. reklamacją by było. Share this post Link to post Share on other sites
JACKO29 765 Posted October 4, 2020 Zapytam kolegi,czy mogę Tobie podać jego numer telefonu to byście sobie porozmawiali. Share this post Link to post Share on other sites
mahtew 4 Posted October 12, 2020 ja mam coś takiego. kupione w chinach; nie wszystkie funkcje podłączyłem; [ trzy kliknięcia kluczyka otwierają klapę; otwieranie bezdotykowe ] bo miałem jakies mniejsze/większe problemy (a i brak czasu :) działa u mnie od ponad roku; sam montowałem; ogólnie jestem zadowolony. z minusów - podnośniki mogłyby szybciej podnosić klapę. otwieranie następuje po ok. 1,5-2sek po kliknięciu w przycisk (to akurat denerwuje bo trzeba czekać). poniżej film jak działa https://youtu.be/BjEVWB8276c Share this post Link to post Share on other sites
krzysrob 9 Posted October 12, 2020 Szukam na Ali ale brak. Czy możesz podać namiary na kupno. Share this post Link to post Share on other sites
drds 25 Posted October 12, 2020 (edited) Ło matko !!!! Toż to brzmi jakby co najmniej obracało wieżę na pancerniku przed strzelaniem. No i dlatego pytam posiadaczy o ocenę, bo bym się nieźle zdziwił na ten dźwięk. A nawet o takim aspekcie jak dźwięk nie pomyślałem. Teraz wiem - szukam cichego. Edited October 12, 2020 by drds 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
boberekp 4 Posted October 12, 2020 W nocy to strach otwierać, aby cię sąsiedzi nie zjedli. Hałas masakryczny. Share this post Link to post Share on other sites
mahtew 4 Posted October 13, 2020 (edited) 15 godzin temu, drds napisał: Ło matko !!!! Toż to brzmi jakby co najmniej obracało wieżę na pancerniku przed strzelaniem. No i dlatego pytam posiadaczy o ocenę, bo bym się nieźle zdziwił na ten dźwięk. A nawet o takim aspekcie jak dźwięk nie pomyślałem. Teraz wiem - szukam cichego. no nie wiem czy masz wybór; większość pochodzi od jednego producenta idzie się przyzwyczaić do głośności; na żywo nie jest takie problematyczne. bardziej denerwuje szybkość podnoszenia ja kupiłem z linku https://www.aliexpress.com/item/32846863425.html to wygląda na inne rozwiązanie, ale cena też inna ;D https://www.aliexpress.com/item/1005001504508471 tutaj jednostka jest inna https://www.aliexpress.com/item/32740199524 generalnie trzeba się pytać o oznaczenie siłowników, na tej podstawie idzie wywnioskować czy będzie różnica w działaniu posiedziałem, popatrzyłem.. i może ktoś się zdecyduje na ten model ?? https://www.aliexpress.com/item/4000379843627.html wysłałem pytanie do p.Chińczyka i czekam na info; siłowniki wyglądają inaczej, jednostka sterująca też; do przejrzenia jak działa domykanie klapy Edited October 13, 2020 by mahtew Share this post Link to post Share on other sites
drds 25 Posted October 13, 2020 Orginały w innych modelach są ciche. Może do QQ też coś się znajdzie. A w X jest głośno? Share this post Link to post Share on other sites
Smakor 72 Posted November 9, 2020 To zależy. Słychać silnik jak pracuje. Ale nie jes to żaden denerwujący dźwięk. Ale na pewno nie jest to bezszelestne. Zresztą amortyzatory też nie są. Jak ktoś chce mogę nagrać Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
wapidek 1 Posted November 10, 2020 10 godzin temu, Smakor napisał: To zależy. Słychać silnik jak pracuje. Ale nie jes to żaden denerwujący dźwięk. Ale na pewno nie jest to bezszelestne. Zresztą amortyzatory też nie są. Jak ktoś chce mogę nagrać Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Proszę nagraj i wrzuć dla pełnego obrazu działania siłowników. Share this post Link to post Share on other sites
JACKO29 765 Posted November 10, 2020 Ciekawe,czy do tej chińszczyzny dałoby się podłączyć-zamienić siłowniki z Xa Share this post Link to post Share on other sites
wapidek 1 Posted November 10, 2020 Dziękuję @Smakor źle to nie wygląda Gdzie kupiłeś i kto montował? Podziel się szczegółami. Od kiedy i jak oceniasz? Share this post Link to post Share on other sites
Smakor 72 Posted November 10, 2020 To jest X, z fabrycznym. Tematem był dźwięk oryginału. Bo chinczyk podobno głośny a fabryczne też coś tam słychać...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
gradu 0 Posted November 17, 2020 Czy któryś z Kolegów wie dlaczego te siłowniki (z Alli)są dedykowane dla rocznika 2016+. Rozumiem, że to wersja po lifcie. Mam wersję z 2015 i zastanawiam się czy są aż takie różnice uniemożliwiające montaż w rocznikach przed 2016. Share this post Link to post Share on other sites
JACKO29 765 Posted November 17, 2020 Były też na ali do wersji od 2014 Share this post Link to post Share on other sites