Zimny123 0 Posted January 12 Witam szanowne grono problem Pathfinder r51 2.5 dci 2005 rok mianowicie rano zimno wiadomo odpala bez problemu lecz bardzo pomalu sie nagrzewa wskazowka po ok pol godz sie dopiero podnosi i wtedy osiaga dopiero 90 stopni bardzo wolno sie grzeje plyn dolany lecz nie pomaga jak juz sie nagrzeje jest ok w aucie cieplo co moze byc przyczyna prosze o porady. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Popeye 0 Posted January 12 Nie jestem pewien układu chłodzenia w Pacie 2.5dci. Ale jeśli ma duży i mały obwód, to najpewniej padł termostat i otwiera się non stop na obwód duży. Share this post Link to post Share on other sites
Zimny123 0 Posted January 12 Dziękuje pewnie zmienie i sie odezwe tylko czy pomoze mi ktos namierzyc termostat Share this post Link to post Share on other sites
ert 2 Posted January 12 czołem cześć, ja sprawdziłbym najpierw odpowietrzenie - to bardzo typowy objaw takich problemów. W moim, z zimnego startu nagrzewa się (bez klimy) w czasie jazdy w 10 min. Wydaje mi się, że jeśli potrafisz zmienić koło sam, to bez problemu odpowietrzysz sobie układ chłodzenia (połączony z układem ogrzewania i klimy). - pozdrawiam, Share this post Link to post Share on other sites
Zimny123 0 Posted January 12 (edited) Wielkie dzięki musze spróbować odpowietrzyc tylko czy mógł bys Pan mi troche podpowiedziec jak to zrobic bo nigdy tego nie robilem prosil bym o pomoc jakies wskazowki Edited January 12 by Zimny123 Share this post Link to post Share on other sites
Zimny123 0 Posted Friday at 06:02 AM Witam zmieniłem termostat stary okazał sie dobry i dalej d*pa Mój 30 letni patrol grzeje sie w 5 minut a te zimny i wskazówka leży dopiero po ok pol godz jazdy mysli sie podniesc brak sil Share this post Link to post Share on other sites
kubeko 0 Posted Saturday at 09:58 PM (edited) W dniu 15.01.2021 o 07:02, Zimny123 napisał: Witam zmieniłem termostat stary okazał sie dobry i dalej d*pa Mój 30 letni patrol grzeje sie w 5 minut a te zimny i wskazówka leży dopiero po ok pol godz jazdy mysli sie podniesc brak sil cześć. 1. korzystasz z funkcji podgrzewania silnika? załączanej takim przełącznikiem: https://archiwum.allegro.pl/oferta/pathfinder-przelacznik-podgrzewania-silnika-czesci-i7045503224.html 2. czy sprzęgło visco wentylatora mechanicznego masz ok? Edited Saturday at 10:01 PM by kubeko Share this post Link to post Share on other sites
GregorX 0 Posted Sunday at 07:50 PM U mnie w Pathfinderze to samo, niby łapie temp. roboczą, elm pokazuje 82st., a z nawiewów zimno...nie wiem od czego zacząć szukanie Share this post Link to post Share on other sites