Gossip8484 0 Posted February 16 Share Posted February 16 2021-02-15, 13:18 Hejka, Posiadam Murano z 2007 roku B+LPG, mam pytanie ponieważ wywaliło mi wszystkie kontrolki, pali po kilku sekundach i spala tony paliwa wymieniłem czujnik położenia wału, ten z góry i problem nie zniknął. Doczytałem na forum, że są 2 takie czujniki i teraz pytanie jak się dostać do tego niżej? Czy od góry, demontować akumulator, układ dolotowy itd czy od dołu samochodu? Nie moge go zlokalizować. Od góry świecę latarką i go nie widać. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wesol 0 Posted February 16 Share Posted February 16 (edited) Wejdź na temat (na zimnym nie zmienia biegow)jest tam schemat Edited February 16 by Wesol Quote Link to post Share on other sites
Gossip8484 0 Posted February 17 Author Share Posted February 17 Dzięki, znalazłem, ale jestem za glupi żeby go odczytać. Proszę o jakąś podpowiedź prostym językiem Quote Link to post Share on other sites
Kazik_R52 75 Posted February 18 Share Posted February 18 dlaczego miałby mieć 2 czujniki położenia wału ? - przecież obroty wały jest w stanie 1 czujnik rejestrować. czujnik wału wymienia się od spodu, bo wał przecież jest w bloku silnika, jest on od przodu, z prawej strony rury od kolektora wydechowego, nie mylisz czujnik położenia wału z czujnikami położenia wałków rozrządu ? te masz dostęp od góry w głowicy, zaraz pod pokrywami głowic z prawej strony i żeby dostać się do 2 czujnika trzeba odkręcić układ dolotowy od przepustnicy, chyba że masz sprytne rączki Quote Link to post Share on other sites
Gossip8484 0 Posted March 1 Author Share Posted March 1 Widze tylko jeden ten z zielona wtyczka. Mozna prosić o info gdzie jest ten 2 Quote Link to post Share on other sites
Wesol 0 Posted March 2 Share Posted March 2 To jest czujnik położenia wałka rozrządu jest drogi z czarną wtyczka, Quote Link to post Share on other sites
Gossip8484 0 Posted March 2 Author Share Posted March 2 Kurde duzo niżej on jest? Wyglada tak samo jak ten z zielona? Quote Link to post Share on other sites
Kazik_R52 75 Posted March 2 Share Posted March 2 Wejdz na youtube i wpisz Nissan murano camshaft sensor replacement , nie myl tylko z crankshaft Camshaft - walki rozrzadu Crankshaft - wał korbowy Sprawdz czy kupiles dobre czujniki, bo mylasz wałki z wałem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts