Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Po nabiciu klimatyzacji ogrzewanie w aucie wyraznie sie ochlodziło.


Recommended Posts

Lucjusz

Witam,

Mam pytanie. Wczoraj nabiłem klimatyzacje, działa bardzo dobrze. Jednak po wyłączeniu jej, samo ogrzewanie już tak nie grzeje jak przed. Wcześniej jak ustawiłem 22-23 stopnie ,to było ciepło, a teraz po nabiciu ta sama temperatura i wieje zimno. Dopiero jak ustawiłem 27 - 30 stopni to zaczęło trochę lepiej grzać.Co myślicie, czy tak musi być czy coś zepsuli w serwisie.

Link to post
Share on other sites
ExploRer

U siebie też to zauważyłem. Najszybciej dać więcej niż 25C i dmuchawę na max na chwilę i potem z powrotem na 22-23 i leci ok. Być może coś jest nie tak lub układ chłodzenia jest przy nagrzewnicy... Obserwuję...

Link to post
Share on other sites
Lucjusz

Hej, Próbowałem zmniejszać i zwiększać ,jak zasugerowałeś.Niestety nic. Dziwna sprawa z tą klimą. Rano wracałem z pracy i ciepłe powietrze się jakby naprawiło ale klimatyzacja też zaczęła grzać i to strasznie(przy 18 tak mocno, że wyłączyłem cholerstwo). Na nastęny dzień wszystko wróciło do normy i klima i dmuchawa działa ale termometr pokazujący temperaturę na zewnątrz pokazywał 2 stopnie powyżej zera, a na zewnątrz plus 16. Podczas jazdy zaczął się stopniowo podnosić. Już sam nie wiem o co chodzi. Jade do serwisu we wtorek tam gdzie robili klimę, może coś wymyślą. W każdym bądz razie dziękuje za podpowiedz, no i oczywiście dam znać co i jak.

Link to post
Share on other sites
ExploRer

Być może czujnik temperatury zewnętrznej. Nie sprawdzałem jak w Pulsarze jest umiejscowiony, ale być może nie jest na swoim miejscu. Inną sprawą, że takie przypadki już były w Almerze https://nz/viewtopic.php?t=20914 i to co opisane może i tu występować. Może tak już jest hmmm... A jak u innych forumowiczów ? Ktoś coś zauważył w tym temacie ???

Link to post
Share on other sites
Lucjusz

Witam,

W końcu udało mi się usiąść i napisać...

W serwisie nie byli w stanie mi pomóc. Serwisant stwierdził ,że nie może nic naprawić ,jeśli wszystko działa poprawnie. Może, jakiś sensor się zabrudził - stwierdził. Fakt ,że przez weekend wszystko wróciło do normy i działa do dziś bez zarzutów. Dziękuję bardzo za pomoc i wskazówki. Temat uznaję za zakończony. 

Pozdrawiam

Link to post
Share on other sites
tomkek1912

Czujnik temperatury jest za panelem sterowania klimy, wiem bo rozbierałem.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Lucjusz

Tomkek1912 dzieki. Bede pamietal na przyszlosc jak cos znowu bedzie sie dzialo. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...