Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia

Bazyli120
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Chciałbym wymienić podstawowe radio na jakieś radio z Androidem.

Czy ktoś wymieniał to radio i może powiedzieć czy pasuje wtyczka i co trzeba ewentualnie przerabiać i dorabiać ?

Napewno łatwiej jest jak ktoś miał już radio z nawigacją oryginalne, ale właśnie interesuje mnie to podstawowe radio z wersji VISIA/ACENTA

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zobacz do działu Qashqai j11 ,tam coś na ten temat jest  i radia chyba były takie same.

Nie jestem pewny, ale łatwiej chyba właśnie o podmiankę w przypadku podstawowego radia. W przypadku radia z nawigacją są chyba dwie wtyczki, druga chyba od modułu kamery/kamer. Zwykłe ma jedną. Przy wymiance traci się kamery. W j11 chińczyki zrobiły zamiennik z obsługą oryginalnych kamer. Dla pulsara, przynajmniej jak patrzyłem z trzy miesiące temu, nie ma. Pytałem kiedyś chińczyków od Dasaity czy mają takie coś jak w j11 tylko dla pulsara. Odpisali mi, że nie ma. Nawet jak są radia zintegrowane z ramką podpbnie jak w j11 to niestety nie pasują nawiewy - inne pokrętła nawiewu, nie da się podpiąć sygnalizacji blokady zamka i wyłączonej poduszki pasażera, ramki są pod tiidę c13. Są dedykowane ramki pod 7 calowe radia android lub android auto i firmy które dają odpowiednie przejściówki i montują te radia. Ale kamer oryginalnych raczej się nie podłączy (przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy, nie upieram się). Ja się od ponad dwóch lat zabieram za zmianę radia. Bez sukcesu na razie, tyle, że ja chcę zrobić grubą podmianę i dodać kamery 360. Nawet nie wiem czy to będzie możliwe.

A jak jest np: z oryginalną ramką od fabrycznej  navi ?

Są ramki do  7" navigacji ,

I jeśli ktoś montował  zamiennik fabrycznej navi w Qashqaiu  i działają mu kamery 360* to powinny działać i u Ciebie ,

Ale działające z kamerami 360 navi w qq to są te 10 calowe. Tych mniejszych typowych pod 2din nie ma z obsługą kamer 360. 2 lata wertuje ali i wysyłam zapytania do chińczyków.

Powiem tak   ja zainteresowałbym się  tym czy jest możliwość połączenia :

takiego radia - https://pl.aliexpress.com/item/4000931063279.html   

z taką ramką  - https://centrumaudio.pl/ramki-do-radia-samochodowego/5227-ramka-nissan-tiida-12-pulsar-13-manual-clim.html?adgroupid=126205510302?network=u?creativ=555874999623?position=&gclid=CjwKCAjwxOCRBhA8EiwA0X8hi6BaN_o6UsV5XCRCSVVgbIpHPPP0BiFQSjUR2v3X1_Azim13aAk3EBoC0LsQAvD_BwE  

Bo chyba te  dasatie nie są trwale połączone z tą ramką (pod warunkiem że obsługują kam 360)