Mazi81 Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 Witam wszystkich ? Jestem nowy na forum,wiec jeśli robię coś źle to proszę o wyrozumiałość Proszę o opinie Samochód to Nissan qashqai 1,6dci z 2013 roku Problem polega na tym ze podczas jazdy samochód zgasł Po wymontowaniu silnika okazało się ze padła turbina i spaliło Dpf mam pytanie czy silnik może być dobry jak go sprawdzić ? dodam ze przed wymontowaniem silnika odkręciłem korek wlewu oleju i silnik pracował po zakręceniu silnik gasł prosze o opinie i porady pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Z teggo co piszesz wynika, że silnik mechanicznie jest sprawny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazi81 Posted March 30, 2022 Author Share Posted March 30, 2022 Witam Też tak myśle Nie wiem jak to sprawdzić Silnik jest wymontowany z samochodu Nie chce go montować dopóki nie będę miał pewności że jest sprawny zastanawiam się czy nie ściągnąć głowicy i wtedy miałbym pewność Prosze o poradę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 21 godzin temu, Mazi81 napisał: wtedy miałbym pewność A czego się obawiasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazi81 Posted April 2, 2022 Author Share Posted April 2, 2022 W dniu 31.03.2022 o 14:57, cezzar1 napisał: A czego się obawiasz? Wypalonego tłoka uszkodzonych pierścieni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts