jawala Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Witam, może ktoś miał i rozwiązał problem, podczas ruszania szczególnie kiedy silnik jest zimny i w ogóle samochód zimny przy niskich temperaturach to przy ruszaniu szarpie/trzęsie jakbym ruszał na asfaltowej tarce. Po nagrzaniu albo gdy samochód stoi na słońcu (teraz robi się cieplej) jest trochę lepiej ale nie idealnie. Sprzęgło nie ślizga się, obroty równe, stabilne. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie poza wymianą sprzęgła, bo to najprostsze ale i najkosztowniejsze :-)). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tertes Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 W dniu 30.03.2022 o 23:54, jawala napisał: Witam, może ktoś miał i rozwiązał problem, podczas ruszania szczególnie kiedy silnik jest zimny i w ogóle samochód zimny przy niskich temperaturach to przy ruszaniu szarpie/trzęsie jakbym ruszał na asfaltowej tarce. Po nagrzaniu albo gdy samochód stoi na słońcu (teraz robi się cieplej) jest trochę lepiej ale nie idealnie. Sprzęgło nie ślizga się, obroty równe, stabilne. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie poza wymianą sprzęgła, bo to najprostsze ale i najkosztowniejsze :-)). Ogólnie mi trzęsło budą podczas przyspieszania jak miałem walnięte przeguby na półosiach. Również trzęsło budą podczad jazdy jak miałem walnięte krzyżaki na wale (tutaj trzęsło bardziej jak odpuszcałem nogę z gazu, a robiło się lepiej jak przyspieszałem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts