taki Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 Witam wszystkich serdecznie. Zdaję sobie sprawę, że piszę tu wręcz z banalną sprawą, bo chodzi o wymianę żarówki świateł pozycyjnych w przedniej lampie ale auto nie jest moje i boję się, że coś rozwalę. Szukałem jakiś filmików, z opisem jak to zrobić ale nigdzie nie znalazłem informacji jak akurat wymienić tą żarówkę. Z góry dziękuję za wyrozumiałość i ewentualną pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrzej G Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 Masz przy oprawce 2 białe odstające "noski". Przekręcasz w lewo o ok. 30 stopni aż wyczujesz, że oprawka jest luźna. Wyjmujesz oprawkę z gniazda razem z żaróweczką (zapewne w5w). Żarówka siedzi na wcisk. Wyjmujesz żarówkę z oprawki i wkładasz nową. Następnie wkładasz oprawkę w gniazdo reflektora, przekręcasz w prawo do oporu i po robocie. Tutaj masz fotkę poglądową To ta najwyżej położona oprawka z krótkimi, odciętymi przewodami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts