Guest manual Posted April 4, 2022 Share Posted April 4, 2022 (edited) Zastanawiam się nad montażem osłony pod silnik i nie wiem czy to ma jakiś sens bo jeśli fabryka nie zainstalowała, może mija się to z celem. Jak myślicie??? https://allegro.pl/oferta/dolna-oslona-silnika-nissan-pulsar-2012-2020-10841465926?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=CjwKCAjwrqqSBhBbEiwAlQeqGmgUVuBBJmTxxX2SzfOQlrM5DkGpXHqgD65G3z9KuGR1c9Qb6ENldRoCfdEQAvD_BwE Edited April 4, 2022 by manual Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 (edited) Także na początku miałem zainstalować osłonę. Inny producent, koszt podobny. Wg ASO do tych silników nie jest przewidziana płyta z uwagi, że ten silnik szybko łapie temperaturę i może to mieć wpływ. Ile w tym prawdy ile nie... Fakt, szybko nabiera temperatury nawet zimą. Czy miałoby to wpływ na silnik/skrzynię w dłuższym użytkowaniu? Nie znalazłem na ten temat informacji. Edited April 7, 2022 by ExploRer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest manual Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 (edited) Fakt , silnik szybko łapie temperaturę ale gdy silnik jest nagrzany a wjedziesz w jakąś dużą kałużę czy zimą w jakąś breje to chyba lepiej jak chlapnie na osłonę niż bezpośrednio na silnik i skrzynie . Takie moje zdanie ale cóż może się mylę i nie znam się na tym. Edited April 8, 2022 by manual Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polonus Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 W dniu 7.04.2022 o 11:50, manual napisał: Fakt , silnik szybko łapie temperaturę ale gdy silnik jest nagrzany a wjedziesz w jakąś dużą kałużę czy zimą w jakąś breje to chyba lepiej jak chlapnie na osłonę niż bezpośrednio na silnik i skrzynie . Takie moje zdanie ale cóż może się mylę i nie znam się na tym. To szybko łapie temperaturę, to z czym porównujecie? Moim zdaniem normalne silniki z wtryskiem pośrednim łapały temperaturę z 2-3x szybciej. Fakt jest lepiej niż w 1.0 Forda, ale niewiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest manual Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 W dniu 18.04.2022 o 07:15, polonus napisał: to z czym porównujecie? Nie porównuje z niczym po prostu obserwuje . Przed nissanem jeździłem dislem tak że nie mam za bardzo do czego porównać ale wydaje mi się , że przynajmniej przy teraźniejszej temperaturze powietrza silnik dość szybko się nagrzewa , nie wiem co będzie zimą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts