Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Płyn chłodniczy

Olarek1973
 Share

Recommended Posts

Jestem posiadaczem  Nissan Qashqai J11silnik 1.6 DIG-T i nie wiem jaki jest obecnie płyn w chłodnicy (w mojej ocenie kolor niebieski – specyfikacji nie znam).
 JAKI PROPONUJECIE PŁYN NA WYMIANĘ????

Może być  płyn Prestone ????

Jak nie wiadomo co było wlane to Prestone jest jedyną opcją. Płyn ten można mieszać z innymi jako zdaje sie jedyny na świecie ( może i jeszcze coś jest, ale nie wiem ).  Ja osobiście zalewam Prestone do wszystkiego .. nawet to zabytkowych samochodów.

• Upvote 1

Ja lałem ten co zaleca Nissan.
W ASO MadMobil ten sam plyn był 2x droższy niż na ich aukcji Allegro.
Nawet odbiór osobisty sobie zrobiłem i poszedłem odebrać wraz z wizytą przeglądu okresowego.

https://allegro.pl/oferta/plyn-chlodniczy-nissan-coolant-l248-premix-5l-oe-10852298160

Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka

• Haha 1

Ktory rocznik twojego samochodu.  Nie kombinuj z plynami tylko lej oryginalny od nissan-a, a jaki masz to sprawdz w ksiazce...

Prestone można lać bez problemu do wszystkiego.

Co do kupowania na aledrogi i innych aukcjach to bym był bardzo ostrożny... jeśli ktoś sprzedaje coś taniej niz Nissan to coś jest nie tak... ale każdy jest dorosły i wie co robi.

• Upvote 1

Co do kupowania na aledrogi i innych aukcjach to bym był bardzo ostrożny... jeśli ktoś sprzedaje coś taniej niz Nissan to coś jest nie tak... ale każdy jest dorosły i wie co robi.

Wyraźnie napisał, że kupił id ASO tylko w ich ofercie na Allegro (z niższą marżą). To typowa praktyka - w ASO „przy biurku” cena jest pod target „nieinternetowy”.

W dniu 27.06.2022 o 10:34, piterros napisał:

Wyraźnie napisał, że kupił id ASO tylko w ich ofercie na Allegro (z niższą marżą). To typowa praktyka - w ASO „przy biurku” cena jest pod target „nieinternetowy”.

Wyraźnie napisałem każdy jest dorosły i wie co robi. Kolego czytaj ze zrozumieniem.

A ja wyraźnie opisałem sytuację i dodatkowo wkleiłem link do aukcji gdzie sprzedawcą płynu jest MadMobil Rybnik, ASO i dealer Nissana.
W treści aukcji jest jak byk napisane: "Kupujesz przedmioty ORYGINALNE od Autoryzowanego Dealera Marki Nissan".
A dlaczego taniej mają na aukcji niż w sklepie w którym przecież zrobiłem odbiór osobisty? Zadzwoń do nich i się zapytaj.
No i jak dorosły, czytaj uważnie, co kto pisze jeśli chcesz z tym dyskutować.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka

Guest Andrzej G
3 godziny temu, Olarek1973 napisał:

Ile płynu trzeba kupić aby wymienić stary

A instrukcję którą otrzymałeś z autem to Ci pies zżarł ? :emot060:

Poszukaj po tym forum,są gdzie instrukcje do pobrania