Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Pęknięta rurka klimatyzacji

Qmor
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim, w moim Pulsarze zauważyłem że klima w ogóle nie działa, po krótkich oględzinach okazało się że rurka od klimy po prostu pękła. Serwisów unikam jak ognia i najchętniej wymieniłbym ją sam, ale jak ze wszystkimi częściami do Pulsara jest niestety problem z dostępnością. Model mojej rurki to 92480 3ZN0A, na jednym z serwisów aukcyjnych znalazłem jedynie wersję 3ZM0A, która jest oryginalnie od silnika 1.6. Być może ktoś się orientuje czy mogę ją podmienić ?

Według rysunków z http://nissan.7zap.com nie różnią się one znacząco, ale porównując mój egzemplarz, a ten do którego się przymierzam https://www.olx.pl/d/oferta/rurka-od-klimatyzacji-nissan-92450-3zm0a-92480-3zm0a-CID5-IDPdAz4.html widzę pewne różnice. Być może ktoś z silnikiem 1.6 byłby w stanie pomóc i zmierzyć odległość od końca rury do tego zaworu, gwarantuję dozgonną wdzięczność ? 

I teraz jeszcze drobny offtop - jako że cały czynnik i tak się już ulotnił, to rozważam zmianę na tańszy R134a - może ktoś próbował czegoś takiego w swoim Pulsarze i jest w stanie podzielić się doświadczeniem ?

290583461_324635056542998_6518214665257938043_n.jpg

Guest manual

Mam zmieniony czynnik na R134a i klima działa. Jechałem nie dawno w trasę i przy ustawieniu na 20 stopni w aucie było komfortowo. Nie mam pojęcia czy zamiana czynnika wpływa jakoś na cały układ klimatyzacji ale czytałem trochę na forum że nic się nie dzieje a może jest nawet wydajniejszy

Temat chyba do zamknięcia, mimo że na rysunkach rurki wyglądają bliźniaczo podobnie, to w rzeczywistości już nie jest tak fajnie i różnią się między sobą.