Robercik Posted July 21, 2022 Share Posted July 21, 2022 Witam, czy wymieniał ktoś z was może piasty w pulsar ,mam przejechane 60tyś. i nie wiem czy jet to możliwe żeby przy tak małym przebiegu padły łożyska w piaście. Mój pulsar to benzyna w automacie 120 HP. Hałas zaczyna się od 60 km /godz. Nie są to opony ,założyłem nowe i to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Wszystko jest możliwe. Jak stoi pod "chmurką", to większe prawdopodobieństwo lub po prostu zdarza się. A zaciski, tarcze, klocki są OK ? Nic tam się zbytnio nie grzeje w porównaniu z drugą osią ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robercik Posted July 22, 2022 Author Share Posted July 22, 2022 Jutro sprawdzę zaciski ,a grzać się nie grzeje z przodu piasty są trochę cieplejsze niż z tyłu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Przód zawsze będzie cieplejszy. Sprawdź zaciski, a najlepiej podnieś i zakręć czy coś idzie wyłapać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robercik Posted July 23, 2022 Author Share Posted July 23, 2022 Zacisk ok ,wymontowałem piastę, i przy obracaniu w rękach wyczuwalne jest jakby kulki w łożysku obracały się po nieruwnej bieżni ,luz nie jes wyczuwalny w rękach ,także zakup piasty w następnym tygodniu ?? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Daj znać czy po wymianie jest OK oraz jaką piastę i w jakiej cenie kupiłeś. Będzie na zaś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robercik Posted July 25, 2022 Author Share Posted July 25, 2022 Hej zamontowałem piastę SKF szmery wycie huczenie ustało jak ręką odją ?? ,zapłaciłem 295 zeta ??, w Nissanie 2100 za oryginał .Godzinkę i ogarnąłem wymianę, zobaczę na ile kilometrów będzie dobrze, oryginał wytrzymał 60000 tyś. Pozdrawiam nissanowców ?? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeusz54 Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 60000km czy 60 tysięcy km, bo nie chyba 60000tys.km czyli 60000000 km bo byłoby to marzenie wszystkich nas - właścicieli nie tylko Pulsarów.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts