zaq79 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Cześć W moim nissanie na dywaniku przed fotelem kierowcy znalazłem wczoraj małą sprężynkę i kawałek plastiku. Nie udało mi się ustalić od czego taki "zestaw" się oderwał - może Wam się uda odgadnąć do czego ta sprężynka służy. Element musiał odpaść gdzieś z przestrzeni po kierownicą lub fotelem kierowcy, Ustawianie fotela (manualne) działa poprawnie, pedał gazu "wraca" hmmm. - nie mam pomysłu do czego ta sprężynka była potrzebna Poniżej kilka zdjęć sprężynki i kawałka plastiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisilYE Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Nie wiem czy to dobry trop ,ale może to od zamka któregoś schowka . foto zaczerpnięte z internetu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq79 Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 Cześć Dobry trop - wygląda na to że sprężynka i kawałek plastiku jest od klapki schowka nad kierownicą. Klapka nie blokuje się w pozycji otwartej. W weekend spróbuje zobaczyć czy da się to jakość łatwo zdemontować i naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq79 Posted August 5, 2022 Author Share Posted August 5, 2022 Cześć Zagadka rozwiązana Kawałek plastiku i sprężynka pochodzi faktycznie ze klapki schowka nad kierownicą. Trzeba było ściągnąć pokrywę zegarów i maskownicę głośniczka po lewej stronie, następnie odkręcić cztery śrubki i schowek jest "na wierzchu" Naprawa - trochę "druciarstwa" ale bez wzmocnienia drutem na samym kleju by się nie trzymało. Jutro jeszcze kupię klej dwuskładnikowy i ładnie "zaleje" łączenie i będzie służyć do końca dni nissana ;). Mechanizm ze sprężynką jest po prawej stronie schowka. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisilYE Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 9 godzin temu, zaq79 napisał: Naprawa - trochę "druciarstwa" ale bez wzmocnienia drutem na samym kleju by się nie trzymało. Jutro jeszcze kupię klej dwuskładnikowy i ładnie "zaleje" łączenie i będzie służyć do końca dni nissana ;). Jeśli zda egzamin to i tak tego nie widać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts