Greyper Posted August 2, 2022 Share Posted August 2, 2022 Witam. Mój ojciec posiada nissana navare, a ja plac budowy, który ma się zamienić w dom ?. Niedługo będę potrzebował wozić deski, rury itp, także o długości 3 metrów. Znalazłem w internecie coś takiego. https://images.app.goo.gl/6XwUWnE8LHgHjY2g8 Czy w świetle Polskich przepisów jest to legalne? Ojciec ma hak amerykański, czy musiał bym kupić taka przedłużkę z jakimś atestem, czy mogę zrobić nawet samoróbke? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted August 2, 2022 Share Posted August 2, 2022 Ładunek może wystawać do 2m z tyłu poza obrys pojazdu. Zamocujesz pasami do kotew na pace i nie musisz nic dorabiać. Woziłem z otwartą klapą dechy i wszystko gra. Wystarczy czerwona choragiewka z tyłu na ładunku albo tablica wyróżniająca - taka z biało czerwonymi skośnymi paskami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greyper Posted August 3, 2022 Author Share Posted August 3, 2022 (edited) Mogło by to jednak być przydatne przy długich i dość cienkich, delikatych rzeczach. 3 metrowa deska położona jedna na drugiej, może nie wytrzymać transportu , bez czegoś takiego. Edited August 3, 2022 by Greyper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 (edited) Przy dużej ilości to lepiej przyczepę wypożyczyć niż się katować? Edited August 4, 2022 by dzemik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts