Guest kyru Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 cześć wszystkim, słuchajcie potrzebuję pomocy, obrotomierz mi siadł, tzn. raz sobie działa a raz wskazówka niezmienia połozenia leżąc na zerze . Czy mieliscie takie przypadki, co sprawdzić, czy obrotomierz ma bezpicznik? Czekam na Wasze sugestie.. Pozdrawiam i zyczę miłego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Nie wiem co to za auto ale dla mnie to objaw typowy przy uszkodzonej (zacierającej się) lince. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kyru Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 nissan alma n 16 i tam raczej nie ma linki, tam jest elektronika ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Nie wiem co to za auto ale dla mnie to objaw typowy przy uszkodzonej (zacierającej się) lince. a jak wyobrazasz sobie linkowy obrotomierz? bo ja sobie tego nie wyobrazam.w zadnym samochodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 a jak wyobrazasz sobie linkowy obrotomierz? bo ja sobie tego nie wyobrazam.w zadnym samochodzie :oops: źle odczytałem fakt chodzi o obrotomierz a nie prędkościomierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 sadzę, że to jakaś wypalona scieżka w module konsoli, raz łaczy a raz nie. Obrotomierz bierze impulsy albo z sygnału cewki zapłonowej albo z któregoś z czujnikó położenia wału. Może tam coś nie łączy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ynio Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 :oops: źle odczytałem fakt chodzi o obrotomierz a nie prędkościomierz. predkosciomierz to juz w sunnym elektroniczny a nie linka. to nie maluch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zetek Posted May 11, 2007 Share Posted May 11, 2007 Zależy jakie Sunny :oops: źle odczytałem fakt chodzi o obrotomierz a nie prędkościomierz. predkosciomierz to juz w sunnym elektroniczny a nie linka. to nie maluch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Popekx Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Mam ten sam probolem. Choc u mnie mniej uciazliwy, bo obroty trzyma na postoju. W trasie, podczas przyspieszania rosna. Ale po chwili sie zatrzymuja, nawet spadaja, by po chwili znow wskoczyc na (jak sadze) wlasciwa skale. Jade powiedzmy stowka i obtorek jest na wartosci 3,3, po czym spada na 2,2 i nie chce drgnac, by po chwili znow wrocic na wlasciwe miejsce. Najlepiej jest jak na postoju dam w gaz. Zamiast rosnac, spada do zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.